Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Saray Bahçesinde Ne Ararsan Var

Kültür ve Turizm Bakanı Koç, Topkapı Sarayı bahçesinde deri ve zührevi hastalıklar hastanesi, Matbaacılık Meslek Lisesi ile Cihangirspor'un futbol sahasının bulunduğunu, bu tesislerin taşınacağını açıkladı.

Yeni Şafak Gazetesi
Saray Bahçesinde Ne Ararsan Var

ültür ve Turizm Bakanı Koç, Topkapı Sarayı bahçesinde deri ve zührevi hastalıklar hastanesi, Matbaacılık Meslek Lisesi ile Cihangirspor'un futbol sahasının bulunduğunu, bu tesislerin taşınacağını açıkladı.

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Topkapı Sarayı'nın bahçesinde bulunan bazı mülklerin kaldırılacağını söyledi. Topkapı Sarayı'nın sorunlarını çözmek için kolları sıvayan Koç, Yeni Şafak'a yaptığı açıklamalarda saray bahçesinin adeta yol geçen hanına döndüğünü belirtti. Topkapı Sarayı bahçesine genelev kadınlarını tedavi etmek üzere Deri ve Zührevi Hastalıklar Hastanesi'nin kurulduğunu belirten Koç, "Böyle bir şey olamaz. Genelev oradan kaldırılmış. Ancak hastane orada duruyor. Sağlık Bakanlığı ile anlaştık. Hastane oradan çıkartılacak" dedi.

Saray bahçesinde Milli Eğitim Bakanlığı'nın bir matbaasının bulunduğunu açıklayan Koç, "Bir de, Matbaacılık Meslek Lisesi inşa edilmiş. MEB ile anlaştık. Lise de, matbaa da buradan başka bir yere taşınacak" dedi. Koç, Topkapı Sarayı bahçesinde Cihangirspor'un futbol sahasının da bulunduğunu açıklarken, "Cihangirspor antremanlarını sarayın bahçesinde yapıyor. Burası da kapatılarak, turistler için dinlenme mekanı yapılacak" diye konuştu.

Kaşıkçı Elması sahte değil
Sarayın bahçesine otobüslerin girmesini de yasaklaacakların söyleyen Koç, "Bundan sonra ziyaretçiler akülü arabalar ile gezdirilecek" dedi. Sarayda personel eksikliğinin de bulunduğunu belirten Koç, "1973 yılında sarayda 200 personelin çalışırken, bugün çalışan sayısı sadece 35. Bu kadar az personel ile hizmet verilmesi mucize" dedi. Kaşıkçı Elması'nın sahte olduğu iddialarına ise Koç "Kaşıkçı elması için inceleme yaptırdık. Sahte olmadığı tespit edildi" diye cevap verdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/saray-bahcesinde-ne-ararsan-var_46629.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!