Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Satılık Konutta İstanbul Sınıfta Kaldı

Mart 2018 Emlak Endeksi verilerine göre 5 büyük ilde İstanbul dışında satılık konut fiyatları son bir yılda yüzde 31’e kadar artış gösterdi. İstanbul ise son bir yılda yüzde 1 düşüş ile sınıfta kaldı. Türkiye genelinde satılık konut fiyat artışı son bir yılda yüzde 15’i buldu.

yapi.com.tr
Satılık Konutta İstanbul Sınıfta Kaldı

Hürriyet Emlak, Mart 2018 Emlak Endeksi’ni açıkladı. Emlak Endeksi verilerine göre, 5 büyük ilde İstanbul dışında satılık konut fiyatları artıyor. Son bir yılda İzmir’de fiyatlar yüzde 31 artarken, Bursa’da yüzde 24, Ankara’da yüzde 21, Antalya’da yüzde 5 arttı. İstanbul ise yüzde 1 düşüşle bu illerin gölgesinde kaldı.Türkiye genelinde de satılık konut fiyatları artıyor. Türkiye genelinde satılık konut fiyatları son bir yılda yüzde 15 artış gösterdi. Metrekare ortalama fiyatlar 2 bin 83 TL olarak hesaplandı. Amortisman süresi ise 21 yıl oldu. Türkiye genelinde satılık konut fiyatı en çok artan il yüzde 43 artışla Elazığ oldu. Elazığ’ı Çorum, Sakarya, Edirne ve Zonguldak takip etti.

İstanbul’da satılıklar düşüşte, kiralıklar yükselişte
İstanbul’da satılık konut fiyatları son bir yılda yüzde 1 düştü, kiralık konut fiyatları ise yüzde 12 arttı. Satılık konut metrekare ortalama fiyat Mart 2017’de 4 bin 545 TL iken, Mart 2018’de 4 bin 480 TL oldu. Son bir ay içinde fiyatı en çok artan ilçe yüzde 10,2 ile Bağcılar olurken, fiyatı en çok düşen ilçe yüzde -31,4 ile Beşiktaş ve Bakırköy oldu. İstanbul genelinde amortisman süresi de 20 yıl oldu. En kısa amortisman süresine sahip ilçeler arasında ilk sırada 15 yıl ile Gaziosmanpaşa yer aldı.

Ankara’da yüzde 21 artış yaşandı
Ankara’da satılık konut fiyatları son bir yılda yüzde 21 artarak 1.711 TL’den 2.071 TL/metrekare ortalamasına ulaştı. Kiralık konut fiyatları ise bir yılda yüzde 8 arttı. Son bir ayda fiyatı en çok artan ilçe yüzde 9,7 ile Altındağ olurken, fiyatı en çok düşen ilçe yüzde -2,7 ile Gölbaşı oldu. Ankara genelinde amortisman süresi de İstanbul’daki gibi 20 yıl oldu. En kısa amortisman süresine sahip ilçeler arasında ilk sırada 19 yıl ile Gölbaşı yer aldı.

İzmir’den 5 büyük il rekoru
Verilere göre, 5 büyük il arasında satılık konut fiyatı en çok artan il İzmir oldu. İzmir’de satılık konut fiyatlarındaki artış son bir yılda yüzde 31 oldu. Son bir ayda fiyatı en çok artan ilçe yüzde 5,3 ile Urla olurken, fiyatı en çok düşen ilçe yüzde -4,7 ile Selçuk oldu. İzmir genelinde amortisman süresi de 22 yıl oldu. En kısa amortisman süresine sahip ilçe 10 yıl ile Çeşme oldu.

Bursa’da fiyatlar yüzde 24 arttı
Bursa’da satılık konut fiyatları son bir yılda yüzde 24 arttı. Son bir ayda fiyatı en çok artan ilçe yüzde 3 ile Osmangazi olurken, fiyatı en çok düşen ilçe yüzde -9,2 ile Yıldırım oldu. Bursa genelinde amortisman süresi de 18 yıl oldu. En kısa amortisman süresine sahip ilçeler arasında ilk sırada 20 yıl ile Nilüfer yer aldı.

Antalya geriden geliyor
Antalya’da satılık konut fiyatları son bir yılda yüzde 5 arttı. Son bir ayda fiyatı en çok artan ilçe yüzde 4,8 ile Kumluca oldu. Alanya ilçesinde son bir ayda fiyatlar yüzde -7,8 oranında düştü. Antalya genelinde amortisman süresi de 22 yıl oldu. En kısa amortisman süresine sahip ilçeler arasında ilk sırada 14 yıl ile Serik yer aldı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/satilik-konutta-istanbul-sinifta-kaldi_164751.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!