Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Sayıştay'ın deprem raporu

Sayıştay'ın Marmara ve Düzce depremleri sonrasında hazırladığı raporda, Bayındırlık Bakanlığı'na ağır suçlamalar yöneltildi. TBMM'ye sunulan raporda d

Yapı Dergisi/247



ayıştay'ın Marmara ve Düzce depremleri sonrasında hazırladığı raporda, Bayındırlık Bakanlığı'na ağır suçlamalar yöneltildi. TBMM'ye sunulan raporda depremlerin ardından hak sahiplerine sunulan konut seçeneklerinde adaletsiz davranıldığı dile getirilirken düzenlemelerin gecikmesi yüzünden konutların yapımının geciktiği ve maliyetlerin arttığı belirtildi. Bayındırlık Bakanlığı'nın faaliyetlerini saydamlık ilkelerine aykırı olarak niteleyen rapor kalıcı konut yapımında Bakanlık ve Başbakanlığın görev alması sonucu farklı tip, büyüklük ve maliyette konutlar yapılarak hak sahiplerine eşit olmayan seçenekler sunulduğu görüşüne yer veriyor.
Raporda ayrıca hasar tespit sonuçlarına yapılan itirazların büyük bölümünün haklı çıktığı, bunun da ilk hasar tespitlerinin sağlıklı yapılmadığını gösterdiği; deprem sonrası görevlendirilen çok sayıda kurum arasında işbirliği sağlanamadığı için, faaliyetlerin olumsuz etkilendiği; ihalede indirimler sonucu ortalama konut maliyetinin altyapı hariç 9.6 milyar lira olduğu, ancak sözleşmesine göre anahtar teslimi ihale edilen kalıcı konutlara fiyat farkı ödenmesinin, ortalama maliyeti yaklaşık 21.1 milyar lira çıkardığı belirtiliyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/sayistayin-deprem-raporu_795.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!