Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Schattdecor'un Tarihçesi




Schattdecor, 1985 yılında, Walter Schatt tarafından Almanya'nın Stephanskirchen kentinde kuruldu. Kuruluşundan sadece birkaç gün sonra 18 metrekarelik bir alan ile Interzum fuarında yerini alan Schattdecor, 1987 yılında Thansau'da inşa edilmesi planlanan üretim tesisinin planları hazırladı ve 1989 senesinde Thansau'da kurulan yeni tesisine taşındı.

1991 senesinde Schattdecor,  50 çalışana ve 70 milyon metrekarenin üzerinde baskılı dekor kağıdı üretimine sahipti. Schattdecor'un yabancı ülkelerdeki ilk genişleme adımı 1993 senesinde şirketin kurucusu Walter Schatt’ın Polonya'nın Poznan kentinde, ortak girişim olan Maltaprint'i kurmasıyla başladı. 1995 senesinde Milano'da kurulan ‘Schattdecor İtalya’ ile şirket büyümeye devam etti. 1997 senesinde Schattdecor, Milano'nun yakınlarındaki Rosete kasabasında, yan şirketi için yeni tesisini inşa etti.

Nisan 1996'da Schattdecor Polonya'da ortak girişim ile kurduğu Maltaprint'in tüm hisselerini  aldı ve yeni yan şirketine Schattdecor Sp.z o.o adını verdi. Schattdecor Sp.z o.o. için yeni tesis Tarnowo Podgórne' de kuruldu ve icraata geçti. Aynı yıl içerisinde Schattdecor, İsviçre'nin Waldstatt kentinde matbaa mürekkebi üreten Arcolor firmasının  hisselerinin bir kısmını aldı.

1999 senesinde Schattdecor Glucholazy'de bulunan Prismadecor firmasının hisselerinin büyük kısmını alarak, Polonya'daki ikinci üretim tesisine sahip olmuş oldu. Aynı yıl içerisinde Brezilya'da ‘Schattdecor do Brasil’ ismi ile bir yan şirket kurdu ve Curitiba'ya bir satış ofisi açtı.

Walter Schatt, personel yönetimindeki girişimciliğinden ötürü "North Rhine Westphalian İş Kurma Ödülü" olan Milestone'a layık görüldü.

2000 senesinde Schattdecor Moskova yakınlarına ilk Rus yan şirketi olan Schatura'yı kurdu.
Dekor geliştirme ile ilgili tüm süreçler Thansau'da kuruldu.  2001 senesinde hareketlenen Çin pazarına girmek amacıyla Şangay Pudong'da kurulacak olan yeni tesis için çalışmalara başladı. Böylelikle, Schattdecor Çin pazarındaki ilk Avrupa dekor baskı firması olmuş oldu.

2002 senesinde Schattdecor, Rus dekor kağıdı üreticisi Mayak firması ile ortak girişimde bulunarak Penzadecor'u kurdu. Aynı sene içerisinde, onbir ay süren yapım aşamasından sonra, Şangay’daki yeni tesisin açılışı yapıldı. 2002 senesinin sonunda Almanya Bad Salzuflen'de Rotodecor adı ile kendi makine üretim şirketini kurdu.

2003’de Schattdecor,  Brazilya Embu'daki, dekor baskı fabrikasını da aldı ve Brezilya'da Curitiba yakınlarında, São José dos Pinhais'da yeni tesis için çalışmalara başladı.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/schattdecorun-tarihcesi_96509.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!