Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Seferihisar Yat Limanında Deniz Doldurulacak!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından Seferihisar Ürkmez’de yapılması planlanan Yat Limanı için çalışmalar başladı. Bakanlığın projesinde değişikliğe gidildi. Halkın tepki gösterdiği kara tarafındaki dolgu alanı azaltıldı fakat denizin doldurulmasına karar verildi. Limanın kapasitesi ise 768’e çıktı.

yapi.com.tr
Seferihisar Yat Limanında Deniz Doldurulacak!

Hükümetin İzmir’e yönelik projeleri arasında yer alan yat limanları ve balıkçı barınakları ile ilgili çalışmalar sürüyor. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından Seferihisar Ürkmez’de yapılacak yat limanının kapasite ve alanında değişikliğe gidildi.

Bakanlık, ilk olarak yat limanında yat kapasitesini arttırdı. Toplam 600 yat kapasitesini maliyetler kurtarmadığı ve işletmeci gelir gider dengesini sağlayamayacağı gerekçesiyle 768 adete çıkarttı. Yap-İşlet-Devret modeli ile kurulması ve işletilmesi planlanan Seferihisar Ürkmez Yat Limanı’nın kara alanındaki 24 bin metrekarelik kapalı alan da projeden çıkartıldı. Halkın katılım toplantısında bölgede yaşayanlar ticaret alanının genişleyeceğini ifade ederken yeni bir AVM yada ticaret alanı istemediklerini ifade etmişti. Bakanlık bu öneriyi dikkate alarak kara kısmını iptal etti fakat bu sefer de denizi doldurma kararı aldı. Yeni projeye göre deniz sahasında dolgu alanı yapılacak.

Proje kapsamında 60 bin 377 metrekare geri dolgu sahası, 48 bin 786 metrekare ana dalga kıran sahası, 4 bin 395 metrekare tali dalga kıran, mendirekler ile korunmuş 5 ila – 12 metre derinliğinde97 bin 29 metrekare su baseni ve 889 metrekare bağlantı yolu inşa edilecek. Toplam proje sahası 211 bin 476 metrekare büyüklüğünde olacak. Projenin inşaat aşamasında 37 kişinin, işletme aşamasında ise limanın işletmeciliğinde çalışacak 37 kişi ve kiraya verilecek tesislerle birlikte 137 kişinin istihdam edilmesi planlanıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/seferihisar-yat-limaninda-deniz-doldurulacak_138029.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!