Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

İstanbul'da İşe Bisikletle...

Seferihisar'a Bisiklet Fabrikası Kurulacak

Ahmet Piriştina Kent Arşivi Müzesi'nde İzmir Bisiklet Derneği tarafından düzenlenen "Bisikletli Yaşam" konulu toplantıya katılan Başkan Soyer, "İlçemizde güneş enerjisiyle çalışabilen bisiklet icat eden iki mucit arkadaşımız var. Şimdilik üretilen bir bisikletin 4 bin TL'ye yakın maliyeti çıktı. Maliyeti 1750 TL'ye kadar indirdik. Eğer

Yeni Asır Gazetesi
Seferihisar'a Bisiklet Fabrikası Kurulacak

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, güneş enerjisiyle hareket eden bisiklet üretmek için fabrika kuracaklarını söyledi. Ahmet Piriştina Kent Arşivi Müzesi'nde İzmir Bisiklet Derneği tarafından düzenlenen "Bisikletli Yaşam" konulu toplantıya katılan Başkan Soyer, "İlçemizde güneş enerjisiyle çalışabilen bisiklet icat eden iki mucit arkadaşımız var. Şimdilik üretilen bir bisikletin 4 bin TL'ye yakın maliyeti çıktı. Maliyeti 1750 TL'ye kadar indirdik. Eğer başarabilirsek, makam aracım bisiklet olacak" dedi.

Maliyeti düşük

Seferihisar'a bisiklet fabrikası kurmayı planladıklarını, 1 milyon 400 bin TL'ye mal olacak tesiste 3-4 kişilik bisikletlerin de üretileceğini açıklayan Başkan Soyer, İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin de bu projeye destek verdiğini söyledi. Soyer, güneş enerjisiyle çalışan bisikletleri kendilerinden sonra Citta Slow (Yavaş Şehir) unvanı almak için başvuran 60 şehire satarak, yatırımı amorti edebileceklerini dile getirdi.

Çocuklara pazar

Bakkallar Odası ile birlikte yeni bir çalışma içine girdiklerini de ifade eden Soyer, "Yavaş şehrin gereklerini yerine getiriyoruz" dedi ve şu açıklamalarda bulundu:

"Küreselleşmesin mağduru olan esnafımızı ayakta tutmak için yeni projeler başlattık. İlçemizde bakkal, manav gibi esnafımızın önemi çok büyük. Eskiden veresiye defterleri vardı. Parası olmayan aldığını yazdırır, maaşını aldığında ücretini öderdi. Tekrar aynı günleri geri getireceğiz. Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde ilçemizde yaşayan 75 yaş üstü 400 kişiyle toplantı yaptık. Onlarla çok güzel projeler geliştirdik. Yakında Seferihisar'ın sözlü tarih kitabını çıkaracağız. Üretici köylülerimizin ürünlerini satabileceği pazarı kurduk. Eski belediye binamızı onlara tahsis etti. Okullarda yürüttüğümüz tarım çalışması için ise çocuk pazarları kuracağız. Okul bahçesinde ürünlerini yetiştiren çocuklarımız, pazarlarda bunları satarak harçlıklarını çıkartacaklar."

Sığacık'a bisiklet yolu açılıyor

Seferihisar'ın bir bölümünü, günün belli saatlerinde trafiğe kapatacaklarını açıklayan Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Yavaş Şehir" unvanının hakkını vermeye çalıştıklarını söyledi. Soyer, "İlçemizdeki binaların cepheleri çok kötü. Bunların düzenlenmesi için yeni bir proje ürettik. Sığacık'ta bisiklet yolu yapacağız. Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü ile hazırladığımız proje İzmir Kalkınma Ajansı'na sunulacak. Amacımız, Seferihisar'ın tarihini, gelenek ve göreneklerini dünyaya tanıtmak" diye konuştu. İzmir Bisiklet Derneği Başkanı Muhlis Dilmaç da bisikletli ulaşımın özendirilmesi konusunda her türlü desteğe hazır olduklarını söyledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/seferihisara-bisiklet-fabrikasi-kurulacak_77724.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!