Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Şehir Hastanelerinde Sorunlar Büyüyor

Bilkent Şehir Hastanesi’nde ‘acil’ ameliyatlar dahil her işlem, CCN Holding’in protokolüne takılıyor. 911 hattı aranarak onay alınması nedeniyle hastalar bekletiliyor. Ankara Tabip Odası’ndan Ali Karakoç, “Hantal prosedürleri yüzünden işler aksıyor” diyor

yapi.com.tr
Şehir Hastanelerinde Sorunlar Büyüyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘hayalim’ dediği ve pek çok eksikliğe rağmen yerel seçimler öncesinde apar topar açılan Bilkent Şehir Hastanesi’nde ‘acil’ ameliyatlar dahil pek çok işlemde aksaklıklar yaşanıyor.

Ankara Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Karakoç’un Bilkent Şehir Hastanesi’ndeki aksaklıklara ilişkin tespitlerine göre; hastane içerisinde uygulanan prosedür nedeniyle sorunlar yaşanıyor.

911 protokolü geciktiriyor
Defalarca ziyaret ettiği hastanede sağlık emekçilerinden bilgi alan Karakoç, yap-işlet-devret yöntemiyle hastaneyi yapan ve 25 yıl süreyle işletmeciliğini üstlenen CNN Holding’in uyguladığı prosedüre göre, acil ameliyatlar dahil yapılacak her türlü işlem öncesinde 911 hattının aranması gerektiğine dikkat çekti.

Birgün'den Burcu Cansu'nun haberine göre Karakoç, 911 protokolünden kaynaklanın gecikmeleri şöyle anlattı: “Klimanız da bozulsa, sedye de gerekse bu şirket hattını aramak zorundasınız. Bilkent’te görevli hekimler bu hatta yaşanan aksaklıklar sebebi ile hastaların sağlığının tehlikeye atıldığına dikkati çekiyor. Anlatılanlara göre, acil servise bir hasta geliyor. Hekim tomografi çekip hastayı bir an evvel ameliyata almak istiyor fakat ilk yapılması gereken 911 numaralı şirket hattını arayıp, hastayı tomografiye götürecek personeli çağırmak. Personel yetersizliği ve hastanenin abartılı büyüklüğü sebebi ile uzun süre bekleniyor. Ardından gelen personel hastayı tetkik için götürüyor. Hastane çok büyük olduğu için yine zaman kaybı yaşanıyor.

 
Haberin tamamına linkten ulaşılabilir...

http://www.yapi.com.tr/haberler/sehir-hastanelerinde-sorunlar-buyuyor_173083.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!