Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Şehircilik Uygulamaları Yaya Değil Araç Odaklı

İl Genel Meclisi Başkanı Emrullah Eren günlerce konuşulacak açıklamalarını ilk kez Ankara Hürriyet’e yaptı. Hem Gökçek’i hem de Çankaya Belediyesi yönetimini eleştiren Eren, "Ben pısayım, öbürü pıssın ne olacak? Git gide kötüye gidecek. Bir müddet sonra illerimizi, ilçelerimizi, ülkemizi yönetecek adam bulamayız. Elin gavurunu çağırırız, ’Gel bizi

Hürriyet ANKARA
Şehircilik Uygulamaları Yaya Değil Araç Odaklı

/P>

Çankaya’da belediyecilik yok

"Çankaya’da belediyecilik diye bir şey yok şu anda. Çankaya’daki belediyeciliği CHP’ye oy verenler de beğenmiyorlar. Onlar da bir çaresizlik içindeler. ’Beğenmiyoruz, hizmet de alamıyoruz ama bizim özel hayatımıza karışan yok’ deyip susuyorlar. Çankaya layıkıyla yönetilmiyor. Türkiye’nin tartışmasız en prestijli ilçesi. Herkes orada. Çankaya için ’Türkiye’nin dünyaya açılan penceresi’ deniyor. Dünyaya açılan pencere böyle mi olur? Çağdaş şehircilik anlayışından yoksun dünyaya açılan pencere mi olur. Sadece 1-2 program yapmakla; şarkıcı, türkücü çağırmakla belediyeci olunmuyor."

İki meclisi bir araya getiremedik

"BEN ısrar etmelerime rağmen iki meclisi bir araya getiremedim. Büyükşehir Belediyesi ve İl Genel Meclisi bir araya gelip bir yemek bile yiyemedik. Sürekli mesaj yolladım. Büyükşehir’de şöyle bir anlayış var: ’50 kilometre içerisi benim, gerisi senin.’ ’Şurası senin burası benim’ diye bir şey yok, Ankara hepimizin. Ben Şereflikoçhisar’da Haymana’da varım da Çankaya’da yok muyum? Maalesef iki meclis arasında hiçbir birliktelik yok."

Vali anlatsın

"MOBESE sistemini Vali Bey takip ediyor. Bu projenin üç ayağı var. İçişleri Bakanlığı, İl Özel İdaresi ve Belediye. Büyükşehir Belediyesi binayı yapacaktı. Valilik Özel İdare para koyacaktı, koyduk. Biz üzerimize düşen kısmı bütçemizden 6 trilyon aktararak yaptık. Valimiz bu projeye titizleniyor. ’En iyisi olsun, hantal olmasın’ istiyor. Yaklaşık 600 km kazılarak hat döşenmesi gerekiyordu. ’Türk Telekomun’un sisteminden faydalanalım’ denildi. O konuda görüşmeler sürüyor. Ama MOBESE gecikti diyebilirim. Bu gecikmeden dolayı bizim de detaylı bilgimiz yok, kamuoyunun da yok. Nerede takılıyor, neden gecikiyor? Eğer sebep varsa müştereken ortadan kaldırılması için bir çalışma yapabiliriz. Şu ana kadar siz ne biliyorsanız biz de onu biliyoruz. Sayın Valimiz kamuoyuna MOBESE sürecini anlatması lazım."

Soğan dağıtacağına 15 fabrika yapar

2008 bütçemiz 150 milyon YTL’ydi. Bu bütçeyle köy yollarından, altyapıya, sağlıktan, tarıma il genelinde çözüm yaratmaya çalışıyoruz. Belediyelerde müthiş para ve yetki var. Belediye ve Özel İdare Gelirleri Kanunu’ndaki değişiklikle 19 Milyar YTL’lik bir bütçe oluşturuldu. 17 milyar YTL’si belediyelere, 2 milyar YTL’si özel idarelere. Peki 17 milyar YTL verdiğin belediyeler, yaptığı imar planından yüzde 35-40 alıyor. Yol yapıyor, katılım payı alıyor. İnşaat ruhsatı veriyor, ruhsat harcı alıyor. Alıyor da alıyor. Belediyelerin para almadığı bir hizmet var mı? Peki Hazine’den toplanan 17 katrilyon nereye gidiyor?

Ankara İl Özel İdaresi’nin yıllık bütçesi 150 trilyon ve bu çok az. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin tahmin ediyorum dağıttığı yardım paketleri o kadardır. Sayın Gökçek, ’2006’da yardımlar için 106 trilyonluk bütçe hazırladık ve dağıttık’ demişti. 2006’da bizim bütçemiz 110 trilyondu.

Gökçek 150 trilyonluk soğan patates dağıtacağına, 15 tane fabrika yapsın. 15 ilçede her sene 10 fabrika yapar. İşsizlik kalmaz. Çin’den neden top alalım. Biz Çin’e mal satarız. Bu ideal yönetimdir. ’Buna mevcut idareler uyamıyorsa, yanlışlık var’ demektir. Bunu ben söylemeyeceğim kim söyleyecek.

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/sehircilik-uygulamalari-yaya-degil-arac-odakli_64236.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!