Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

'Selimiye Cami'nin Silüeti Korunacak'

Edirne Belediye Başkanı Gürkan, Mimar Sinan’ın ustalık eseri olan Selimiye Cami’nin şehrin simgesi olduğunu, caminin silüetini bozacak yapılara müsaade etmeyeceklerini söyledi.

yapi.com.tr
'Selimiye Cami'nin Silüeti Korunacak'

Selimiye Camisi’nin Edirne için çok önemli olduğunu vurgulayan Recep Gürkan, Edirne Belediyesi ekim ayı meclis toplantısında alınan D-100 karayolunda TEİAŞ'ın arazisinin bulunduğu alanda çekme mesafesinin 35 metreden 20 metreye inmesi kararının Selimiye Camisi silüetine herhangi bir etkisi olmayacağını söyledi.

Kentte yapılacak binalara verilecek imar izinleri için ilk olarak Selimiye Camisi’nin silüetini bozup bozmadığına baktıklarına işaret eden Gürkan, şöyle devam etti:

"D-100 karayolu üzerinde bulunan alanla ilgili bir düzenleme yapıldı. En büyük hassasiyetimiz olan Selimiye Camisi'nin silüetinin bozulmaması için bu alanda yapılacak binaları, 6 kat ile sınırlandırıyoruz. 9 kat izin varken, 6 kat izin verdik. Trakya Birlik binası ve bir otel var ama silüeti bozmuyor, ben buna izin vermem. Ben göreve başladığımda, bir kişi bana proje verdi. 52 metreydi yüksekliği. Ben projeyi veren kişiye, 'Abi ben buna izin veremem' dedim. O kişi benim düşünceme saygı duydu, gitti projesini 30 metreye düşürdü. Ben izin verecek olsam verirdim. Zaten biz yapılacak binaları, simülasyona koyup silüeti bozup bozmadığına bakıyoruz."

http://www.yapi.com.tr/haberler/selimiye-caminin-silueti-korunacak_151495.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!