Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Şener: Bakü-Ceyhan Projesi 2005'e Kadar Tamamlanacak

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Azerbaycan petrolünü Türkiye ve dünya pazarına ulaştıracak Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) boru hat

Dünya



b>Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Azerbaycan petrolünü Türkiye ve dünya pazarına ulaştıracak Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) boru hattı projesinin 2005 yılına kadar tamamlanması için hükümet olarak gerekli çabanın gösterildiğini söyledi.
Şener, Ankara'da, ANS (Azerbaycan News Service) televizyonunun Ankara Temsilcisi'ne yaptığı açıklamada, "BTC Projesi Türkiye için çok önemli bir proje. Asıl önemli olan projenin inşaat çalışmalarının en kısa zamanda tamamlanarak Azerbaycan'nın doğal enerji kaynaklarının batıya naklinin başlanmasıdır" dedi.

Katılımcı ülkeler arasında yapılan anlaşmada, proje inşaatının 2005 yılında tamamlanmasının öngörüldüğünü hatırlatan Şener, BTC'nin güvenliği konusunun Türkiye ve katılımcı ülkeler açısında son derece önemli olduğunun altını çizerek, "güvenlik konusunda herhangi bir sorun yaşanmamaktadır" ifadesini kullandı.

İnşaat çalışmalarının tamamlanma sürecindeyken bazı sorunların yaşanabileceğini ifade eden Şener, bu sorunların karşılıklı görüşmeler neticesinde ortadan kaldırılabileceğini kaydetti.

Nahcivan'la sınır ticareti

Şener, açıklamasında, Nahcivan ile sınır ticaretine de değinerek, hükümetin ülke ekonomisinin kalkınması amacıyla sınır ticaretine önem verdiğini, Nahcivan'la sınır ticaretinin tekrar başlatılması için gerekli çalışmaların yapıldığını bildirdi. Bakan Şener, bölgede gerçekleştirilecek sınır ticaretinin Türkiye ve Nahcivan için önemli olduğunu kaydetti.

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/sener-baku-ceyhan-projesi-2005e-kadar-tamamlanacak_4417.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!