Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Bakü-Ceyhan’dan 2005’te Petrol Akacak

Bakü- Tiflis-Ceyhan boru hattında, 2005 yılında petrol akacak. Enerji Bakanı Zeki Çakan, “Yılda 50 milyon ton ham petrol taşıması planlanan Bakü- Tifl

Ticaret Gazetesi/05.09.2002
Bakü-Ceyhan’dan 2005’te Petrol Akacak

akü- Tiflis-Ceyhan boru hattında, 2005 yılında petrol akacak. Enerji Bakanı Zeki Çakan, “Yılda 50 milyon ton ham petrol taşıması planlanan Bakü- Tiflis- Ceyhan boru hattında inşaat aşamasına gelindiğini” söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Zeki Çakan, “Projenin arazi temin ve inşaat aşamasını üstlenen firmasına işe başlama talimatı verdiğini açıkladı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Zeki Çakan, “Toplam 32 ay sürmesi planlanan çalışanlar, BOTAŞ’ın gözetiminde ihaleleri kazanan şirketler tarafından gerçekleştirilecek.

Böylece, Azerbaycan ve Hazar havzasında üretilecek petrolü, Gürcistan üzerinden Ceyhan’a taşıyacak bin 760 kilometre uzunluğunda ve yılda 50 milyon ton ham petrol taşıma kapasiteli ana ihraç boru hattının öngörüldüğü gibi, 2005 yılının ilk aylarında işletmeye alınması sağlanacaktır” dedi.

Türkiye sınırları içindeki kesimi için 1.4 milyar dolar harcanacak projenin, Türkiye’de gerçekleştirilecek en büyük yabancı sermaye yatırımlarından biri olacağını açıklayan Enerji Bakanı Zeki Çakan, projenin zamanında gerçekleştirilmesi için, herkesten destek istedi. Bakan Çakan, “Bakü - Tiflis- Ceyhan boru hattının zamanında yetiştirilmesi için halkımızın kamu kurum ve kuruluşlarının, üniversitelerin ve sivil toplum örgütlerinin, basının desteğine ihtiyacımız var. Bugüne kadar verilen desteğin, artarak süreceğine inanıyorum” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/baku-ceyhandan-2005te-petrol-akacak_1626.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!