Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Seramikte Duraklamaya Giren İspanya 2013 İçin Umutlu

İspanya'nın Valensiya kentinde düzenlenen uluslararası seramik fuarı Cevisama 31'inci kez kapılarını açtı. Ülkenin seramik sektöründeki liderliğini geri kazanma iddiasındaki fuar, ciddi bir yatırımla uluslararası atağa geçmiş durumda...

Seramikte Duraklamaya Giren İspanya 2013 İçin Umutlu

Mimari projelere özel üretilen seramikler, banyo ve mutfak seramikleri, doğal taş, hammadde, porselen/çini hamuru, sır, endüstriyel makineler olmak üzere farklı alanlarda ürünlerin sunulduğu Cevisama 2013, UFI ve İspanya Ticaret Müsteşarlığı işbirliğinde gerçekleştiriliyor.

100 bin metrekarelik alana yayılan Feria Valencia fuar merkezinde düzenlenen Cevisama'da; İspanya'dan 473, yurtdışından 200 olmak üzere toplam 673 firma ürünlerini tanıtıyor.

Fuara, Türkiye'den; Bora Çelik, Demireks, Eczacıbaşı Esan, Kaltun Madencilik,  Safran Glass, Sanica, Yurtbay Seramik firmaları katılıyor.


Ibanez
: "Büyümenin reçetesi; uluslararasılaşmak"

Cevisama Başkanı Armando Ibanez'in fuara ilişkin değerlendirmesi şöyle:

"Günümüzün ekonomik koşullarında, uluslararası pazar seçenek olmanın ötesinde, mutlak bir gereklilik. Cevisama'nın ve fuara katılan endüstri kuruluşlarının temel hedefi, uluslararası pazarlara yayılmak ve ulusal pazarın sürdürülebilirliğini sağlamak. Krizi aşmanın üç anahtarı var, o da; ihracat, ihracat, ihracat. Bu nedenle de 2013 Cevisama'sını, bugüne kadarki en uluslararası düzeyde gerçekleştirmeyi amaçladık; Ar-Ge ve İnovasyon çalışmalarının sonucu olan yüksek kaliteli ürünlerin sergilenmesine özen gösterdik. Bizi kuşatan ekonomik koşullar ne denli zorlayıcı olsa da geleceğe ümitle bakıyoruz. Büyümenin reçetesi; uluslararasılaşmak."

Pinon: "Duraklamaya girmiş olsak da gelecekten ümitliyiz"

Uluslararası basın kuruluşlarının katılımıyla bu sabah (6 Şubat Çarşamba), Feria Valencia Kongre ve Sergi Merkezi'nde gerçekleşen Ascer (İspanyol Seramik Üreticileri Birliği) toplantısında; Pedro Riaza (Ascer Genel Sekreteri), J. Franscisco Ramos (Ascer Başkan Yardımcısı), Vicente Nomdedeu (Ascer Başkan Yardımcısı), Joaquin Pinon (Ascer Başkanı), José Castellano (Ascer Başkan Yardımcısı), Armando Ibanez (Cevisama Başkanı) ve Joaquin Pinon (Ascer Başkanı) konuşmacı olarak hazır bulundular. 

Ascer Başkanı Joaquin Pinon, önceki yıla göre yüzde %2'lik büyüme kaydedilen 2012'nin, İspanya seramik pazarı için duraklama yılı olduğuna dikkat çektiği açış konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Zor bir yılı geride bırakırken, seramik ihracatında dünyanın en büyük üçüncü ülkesi olan İspanya'nın, önümüzdeki dönemde bu alandaki rekabet gücünü artıracağını umuyorum. Bunun için idari anlamda da rekabetçi ve esnek davranmamız gerekiyor. KOBİ'lerimiz sorunların çözülmesinde önemli bir role sahip. Mevcut yapı stoğunun yenilenmesiyle birlikte tüketimde de artış kaydedilecektir. Castellon ve Valensiya bölgeleri, ulusal seramik pazarının rekabetçi eşiği... Yeni demiryolu projesinin hayata geçirilmesiyle birlikte, AB sınırları içindeki ticaret ağımız da güçlenecektir."

Ascer'in, seramik sektörünün yeniden güç kazanması için gerçekleştirdiği tanıtım çalışmaları şöyle sıralanıyor:



- 'Tile of Spain' için yeni bir logo tasarlandı.
- 'Distinctively Unique' mottolu reklam kampanyasında yer alan parmak izi ile kişiselleştirilmiş seramik algısı yaratılmaya çalışıldı.
- Web sitesi yenilendi.
- Mimarlara ve tasarımcılara özel programlar hazırlandı. (Tasarım okulu seminerleri, Mimarlık okulları için karo seramik dersleri, Rusya, ABD ve İspanya'da düzenlenen atölyeler)
- Tile of Spain Ödülleri ile mimarlar ve tasarımcılar seramik kullanmaya teşvik edildi.
- Qualicer 2014 kongresi ile işbirliğine gidildi.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/seramikte-duraklamaya-giren-ispanya-2013-icin-umutlu_104303.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!