Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Seranit ve 'Hayalimdeki Oda'

Seranit, mimar Sinan Kafadar, Ece Ceylan Baba ve Mehpare Evrenol’un hayallerindeki odaları Turizm Dünyası dergisi iş birliği ile yürüttüğü 'Hayalimdeki Oda' projesiyle hayata geçirdi. Seranit’in sponsorluğunda gerçekleşen hayal odaları, Seranit’in iç ve dış mekanlara yönelik sıradışı tasarımları ve dünya trendlerinden yola çıkarak oluşturduğu yeni

yapi.com.tr
Seranit ve 'Hayalimdeki Oda'

br >
Otel odası… Doğal… Masif… Dingin… Modern… Özgün… Ece Ceylan Baba

Seranit ana sponsorluğunda gerçekleşen “Hayalimdeki Odam”  Sapanca Gölü kıyı şeridinde, göl üzerine uzanan tek katlı oda birimleri olarak tasarlanmıştır. Malzeme seçimleri brüt beton, cam ve işlenmemiş masif ahşap olarak düşünülmüştür. Alışılmış düşey düzlemli otel odalarından farklı, yatay bir dikdörtgen prizma içinde fonksiyonlar çözümlenmiştir.

Brüt beton bir duvar ve duvardan çıkan yatak konstrüksiyonu, komodinler odanın sağ tarafında konumlanmaktadır. Tüm fonksiyonların açık ve yalın bir konseptte çözümü amaçlanmakta olduğundan, daybed, jakuzi mekan sınırlaması olmadan oda biriminin içerisindedir. 

Ortada pivot olarak kendi düzleminde 360 derece dönebilen döşeme üzerinde şömine, plazma tv ve mini bar grubu bulunmaktadır. Banyo hacminden ve yatma bölümünden istenildiği açıda izlenebilen şömine ve tv fonksiyonda esneklik sağlamaktadır. Mekânın sürekliliği bağlamında soyunma wc ve duş yüzeyleri ayna ile kaplıdır. Islak hacimler dâhil tüm zemin doğal ahşaptır. Duş dâhil odanın tüm cephesi şeffaf olarak düşünülmüş olup, gerektiğinde kayar bir sistemde açılabilmektedir.

Hayalimdeki oda, kullanıcıyı yormayan, gereksiz görsel objeleri içerisinde barındırmayan fakat tüm fonksiyonları ile donatılmış doğal bir mekânı yansıtmaktadır. Yeşil ile suyun ara kesitinde doğal ve özgün mekandı düşlediğim…..



Proje Künyesi

Tasarımcı: Ece Ceylan Baba……
Proje Ekibi: Baba Mimarlık…… Mehmet Baba – Pınar Çağlayan – Gökçen Dadaş – Mustafa Naccar (3d görselleştirme) 

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3  |   4
http://www.yapi.com.tr/haberler/seranit-ve-hayalimdeki-oda_68549.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!