Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Seyir Terasları için Kurtuluş Umudu Doğdu

Dün sabahın erken saatlerinde Yeni Asır TV'nin konuğu olan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Maliye Bakanlığı Muhakemat Müdürlüğü tarafından başlatılan icra takibi doğrultusunda önümüzdeki perşembe gününe kadar yıkılması için süre verilen seyir terasları ile ilgili kurumların çözüm bulması gerektiğini söyledi.

Yeni Asır Gazetesi
Seyir Terasları için Kurtuluş Umudu Doğdu

ün sabahın erken saatlerinde Yeni Asır TV'nin konuğu olan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Maliye Bakanlığı Muhakemat Müdürlüğü tarafından başlatılan icra takibi doğrultusunda önümüzdeki perşembe gününe kadar yıkılması için süre verilen seyir terasları ile ilgili kurumların çözüm bulması gerektiğini söyledi. Bakan Yıldırım, "Burada bir kamu yararı varsa ve İzmirliler buralardan istifade ediyorsa çözüm üretilebilir. Çözümsüz hiçbir şey olmaz. Hepsi insanın elinde. Kurumlar kamu yararını ve yargı kararını dikkate alarak bir çözüm bulmalıdır. Ben bu konuyu büyük sorun olarak görmüyorum. Biz İzmir Büyükşehir Belediyesi ile de konuşuruz ve bir çözüm üretiriz. Yapılmış bir şeyi yıkmak, bozmak kolaydır ama yapmak her zaman daha zordur. Kurumlar kamu yararını ve yargı kararını dikkate alarak bir çözüm bulmalıdır" diye konuştu.

Gittim gördüm

Seyir teraslarının son durumuyla ilgili Vali Kıraç ve bürokratlarından bilgi aldığını belirten Bakan Yıldırım, gidip terasları gördüğünü de söyledi. Seyir terasları kurulmadan önce gerekli yasal işlemlerin yapılması gerektiğini belirten Yıldırım, "Bunlar sahil kenarında 1-2 mertelik çıkıntı ve bir kaç yerde yapılmış. Keşke bunlar kurulurken gerekli yasal altyapısı, eksiksiz olarak yapılmış olsaydı. Belediye, bakanlık ya da bir vatandaş, bir iş yaparken yasalara uygun davranmalı. Kimsenin yasaların üzerinde bir hakkı, yetkisi ve geçiş üstünlüğü yok" diye konuştu.

Tersaneye alan

Bayındırlık Bakanı Mustafa Demir'in Yeni Asır'ın dünkü sayısında yer alan "Tersaneye yer bulun plan yapalım" sözlerini de değerlendiren Yıldırım, tersane için birkaç alternatif alan üretildiğini, bu alanlardan birinin mutlaka seçileceğini söyledi. Yıldırım, "Ege Bölgesi'nde gemi söküm tesisleri var ama tersane yok. Burada bir tersane ihtiyacı var. Bayındırlık Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve ilgisine göre turizm ve çevre ile orman bakanlıkları zaten birlikte çalışıyor ve uygun yer bu çalışma sonrası tespit ediliyor. Ulaştırma Bakanlığı deniz emniyeti, Bayındırlık Bakanlığı Kıyı Kanunu açısından konuyla ilgileniyor. Bir kaç alan üretildi, bir tanesi mutlaka olacak. Öte yandan Çaltıdere'de İzmir'deki küçük tekne imalatçılarının konuçlanacağı bir alan belirledik. Onun da çalışmaları bitmiş durumda" dedi.

İstanbul otoyolu bu yıl başlar

İzmir-İstanbul Otoyolu'nun 6.5 milyar dolara ihale edilmesinden sonra kazanan konsorsiyumun finansman temini için çalışmaya başladığını belirten Yıldırım, bu arada sözleşme görüşmelerinin de sürdüğünü söyledi. Bir aksilik olmaması durumunda projeye bu yıl içinde başlayacaklarını belirten Yıldırım, "Yapımı 5-6 yıl sürecek proje, İzmir için hayati önem taşıyor" şeklinde konuştu. Yıldırım, İzmir-Ankara Hızlı Tren Projesi'nin de güzergah çalışmalarının devam ettiğini ifade etti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/seyir-teraslari-icin-kurtulus-umudu-dogdu_77104.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!