Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

“Sıfır” Hedefi İçin Yol Haritası İstanbul’da Çizilecek

‘Değişim Burada Başlıyor!’ sloganı ile 23-26 Mart 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Uluslararası Sıfır Enerji Binalar Zirvesi-ZeroBuild Summit’22, 4 gün boyunca 16 oturumda 100’e yakın yerli ve yabancı konuşmacıyı ağırlayacak.

yapi.com.tr
“Sıfır” Hedefi İçin Yol Haritası İstanbul’da Çizilecek

Çevre için en etkin ve sürdürülebilir çözümlerden biri olan ‘Sıfır Enerji Binalar’a dönüşümün ülke gündeminde yer bulması amacıyla iki yıl boyunca dijitalde düzenlenen ZeroBuild Türkiye, bu yıl ilk kez fiziksel ortamda yapılacak. 44. Yapı Fuarı TurkeyBuild İstanbul ev sahipliğinde TÜYAP Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek Zirve’de, Türkiye’nin sahip olduğu mimarlık, mühendislik, malzeme-inşaat bilgisi, üretim ve sanayi kabiliyetleri ile Sıfır Enerji Binalar’a nasıl ulaşılacağı de tüm yönleriyle masaya yatırılacak.

Zirve tüm paydaşlara bir yol haritası sunmayı hedefliyor

Günümüzde küresel iklim krizi şartlarının ‘dönüşümü’ hızla gerçekleştirmeyi zorunlu kıldığına dikkat çeken ZeroBuild Summit’22 Direktörü Dr. Gamze Karanfil, sürdürülebilir yapılar ile bu dönüşümün gücünü yakalamanın mümkün olduğunu vurguladı. Karanfil, “Zirvede, yerli-yabancı uzman konuşmacıların katılımıyla tüm paydaşlara bir yol haritası sunmayı ve Sıfır Enerji Binalar’a ulaşmanın aslında hiç de zor olmadığını tüm kamuoyuna göstermeyi amaçlıyoruz. Bu yıl öncelikli hedefimiz, ülkemizin 2053 Net Sıfır Emisyon hedefi doğrultusunda çizilecek yeni yol haritasının ve yapı sektöründeki değişim stratejilerinin belirlenmesine öncülük etmek. Bu doğrultuda kamu, özel sektör ve akademi arasında etkileşimi sağlayarak bilgi alışverişini arttırmayı ve ‘Sıfır Enerji Binalar’ kavramını sahiplenme mantığından çıkıp herkesin bu sorumluluğu paylaşacağı bir platform sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

16 oturumda 100’e yakın konuşmacı ‘Sıfır’a ulaşmayı konuşacak

Dört gün boyunca 16 oturumda 100’e yakın yerli ve yabancı konuşmacıyı bir araya getirecek olan ZeroBuild Summit’22’nin programı hakkında bilgi veren Karanfil; Paris Anlaşması’ndan Yeşil Mutabakat’ın yapı sektörüne etkilerine, Sıfır Karbon Binalar projesinden Net Sıfır Karbon Binalar taahhüdüne, yenilenebilir enerji teknolojilerinden dijitalleşmeye, finansmandan Yeşil Bina sertifikasyon sistemlerine, enerji etkin tasarım ve sürdürülebilir mimariden yapılarda karbon emisyonlarının azaltımında malzeme yönetimine uzanan, bu alanlardaki örnek çalışmalara dayanan son derece zengin bir program hazırladıklarını ifade etti. 

Yeni ürün ve teknolojiler ziyaretçilerle buluşuyor

Karanfil ayrıca, Zirve ile eş zamanlı olarak düzenlenecek ZeroBuild Summit’22 Uluslararası Sergi Alanı’nda sıfır enerji binalara ait yeni ürün ve teknolojileri ile pek çok sektör lideri markanın buluşacağını hatırlatarak, şunları söyledi: “ZeroBuild Network Zone için ayrılan özel alanda kurulacak stantlarda ziyaretçiler, yapılarını daha verimli işletmek ve çevreye olan etkilerini minimuma indirebilmek için sunulan çözümleri inceleme fırsatı bulacaklar. Ayrıca, proje pazarı niteliğinde hazırlanacak olan ‘ZeroBuild Summit-Uluslararası Poster Alanı’nda da projelerini paylaşmak isteyenler yerlerini alacak, fuar katılımcılarına, ziyaretçilere kendilerini tanıtma fırsatı bulacaklar.” 

http://www.yapi.com.tr/haberler/sifir-hedefi-icin-yol-haritasi-istanbulda-cizilecek_189485.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!