Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Gaziantep Halı Fuarı

44. Yapı Fuarı – Turkeybuild Istanbul

ZeroBuild Forumu’na ev sahipliği yapacak olan 44. Yapı Fuarı – Turkeybuild Istanbul, kapılarını 23 – 26 Mart 2022’de Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde açıyor.

yapi.com.tr

Fuarlar

44. Yapı Fuarı – Turkeybuild Istanbul
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 23 Mart 2022
BİTİŞ TARİHİ: 26 Mart 2022
YER: Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi
DÜZENLEYEN:

Hyve Group

WEB ADRESİ:

yapifuari.com.tr

+ Ajandama Ekle

Türkiye ekonomisinin taşıyıcı sektörleri için fuarlar düzenleyen Hyve Group, her yıl binlerce yabancı yatırımcıyla yerli iş ortaklarını bir araya getiriyor. Türkiye’nin yurt dışına hizmet ihraç ettiği en önemli sektörlerden olan yapı&inşaat için markalar 23 – 26 Mart 2022 tarihleri arasında 44. Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul’da buluşuyor. TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan fuar; Balkanlar, Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkeleri, Ortadoğu ve Kuzey Afrika’yı kapsayan geniş bölgenin en büyüğü, dünyada ise sektörünün en büyük ilk 5 fuarı arasında yer alıyor. Yapı Fuarı bu yıl, 4 gün boyunca tüm dünyadan gelen katılımcı ve ziyaretçilerini ağırlarken ZeroBuild Sıfır Enerji Binalar Forumu’nun Türkiye bölümüne de ev sahipliği yapacak.

ZeroBuild Uluslararası Sıfır Enerji Binalar Forumu’nun Türkiye Bölümü, Yapı Fuarı Turkeybuild Istanbul’da Düzenlenecek
Isıtma, soğutma, aydınlatma ve diğer tüketimleri için çok düşük miktarda enerji ihtiyacı olan ve bu ihtiyacını da tamamen yenilenebilir kaynaklarından temin eden yeni nesil “Sıfır Enerji Binalar” konusunda düzenlenecek forumun Türkiye bölümü, bu yıl 44.’sü düzenlenecek olan Turkeybuild Istanbul’da gerçekleştirilecek.

Sıfır Enerji Binalara dönüşüm konusunda dünyanın dört bir yanından birçok lider ve yenilikçinin bir araya geldiği bu önemli forumda; teknoloji oturumları, networking fırsatları ve odaklanmış sunumları ile Sıfır Enerji Bina sektörünün nasıl geliştirileceği ve dönüşümün nasıl sağlanacağı masaya yatırılacak. Bina sahipleri, endüstri profesyonelleri ve politika yapıcılar; Sıfır Enerji Binaları nasıl kullandıklarını, sonuçları nasıl iyileştirdiklerini, belirsizlik ve riski nasıl en aza indirdiklerini, nasıl daha fazla kontrol sağladıklarını, bu binalar sayesinde performans ve refahlarını nasıl artırdıklarını forum katılımcılarıyla paylaşacaklar.

2021 Yılında Düzenlenen Yapı Fuarı -Turkeybuild Istanbul’da 1 Milyar Euro’luk İş Hacmi Yakalandı
Geçtiğimiz yıl 9 ülkeden 250’nin üzerinde katılımcı firmanın yer aldığı Yapı Fuarı – Turkeybuild Istanbul’da yerli katılımcılar ile yabancı alıcılar arasında 1 milyar Euro’luk iş hacmi yakalandı. Katılımcı başına düşen ziyaretçi oranının bir önceki seneye göre yüzde 54 arttığı fuar, yüzde 17’sini yabancıların oluşturduğu 16 bin 899 ziyaretçiye kapılarını açtı. Her yıl olduğu gibi geçtiğimiz yıl da düzenlenen VIP Yurt Dışı Alım Heyeti programları kapsamında fuarda; Fas, Tunus, Cezayir, Kamerun, Gürcistan, Uganda, Nijerya, Pakistan, Lübnan, Sudan, Umman, Ürdün, Azerbaycan, Kosova gibi toplam 11 ülkeden 218 satın alma profesyoneli ağırlandı.

Gerçekleştirilecek ticari hacmin yanı sıra yapı, inşaat ve gayrimenkul sektörlerinin gelişim alanlarının tespit edilerek, bu alanların iyileştirilmesi için neler yapılabileceğinin, sektörün kanaat önderi katılımcıları tarafından detaylı bir biçimde tartışılacağı 44. Yapı Fuarı – Turkeybuild Istanbul; katılımcı firmaların sektördeki yenilikçi, günümüz teknolojisi ile entegre edilmiş fikirlerini, sürdürülebilir ve çevreci yaklaşımlarını da ziyaretçileriyle buluşturacak.

İnşaat ve Gayrimenkul Sektörleri İstikrarlı Büyüme Performanslarını Sürdürüyor
Elde edilen ekonomik rakamlar ile verilere bakıldığında, küresel çapta yaşanan COVID-19 salgınının tüm pazarlardaki ve sektörlerdeki olumsuz etkileri, pandemi şartlarının da hafiflemesiyle birlikte yavaş yavaş azalmaya başladı. TÜİK raporlarından edinilen bilgilere göre, COVID-19 küresel salgınının etkisi ile 2020 yılının ilk yarısında yüzde 5,3 daralan inşaat sektörü, 2021 yılının ilk yarısında yüzde 3,2’lik bir büyüme sergiledi. Gayrimenkul sektörü ise 2021 yılı ikinci çeyreğinde istikrarlı bir büyüme performansı göstererek yüzde 3,7’lik bir büyüme gerçekleştirdi. İnşaat harcamaları ise 2021 yılının ilk yarısında, geçen yılın ilk yarısına göre cari fiyatlarla yüzde 35,1 artarak toplam 373 milyar TL olarak kayda geçti. Yılın ilk yarısında yabancılara yapılan konut satışı yüzde 43,7 artarak 20.488 rakamına ulaştı.

Yapı Sektörü, İnşaat Malzemeleri Sanayi İhracatı ile Büyümeye Devam Edecek
2021 yılı ilk yarısında inşaat malzemeleri sanayi ihracatı yüzde 49,9 artarak 14,12 milyar dolara çıktı. İnşaat malzemeleri ithalatı ise 2021 yılının ilk yarısında yüzde 34,4 yükseldi ve 4,26 milyar dolara ulaştı. İnşaat malzemeleri sanayi üretimi ise 2021 yılı ilk yarısında yüzde 32,1 büyüdü.

“Katılımcılarımızın pek çoğu, geçtiğimiz yıl fuar sona ermeden bu seneki fuar için yerlerini ayırtmışlardı.”
Hyve Group Bölge Direktörü Kemal Ülgen, “Pandeminin etkilerinin iyice azalmasıyla birlikte Türkiye’nin en rekabetçi sektörlerinden biri olan yapı alanında düzenleyeceğimiz 44. Yapı Fuarı-Turkeybuild Istanbul’da büyük bir hareketlilik yaşanmasını, hem dış hem de iç pazarda yüksek bir ivme yakalanılmasını bekliyoruz. Katılımcılarımızın pek çoğu, geçtiğimiz yıl fuar sona ermeden bu seneki fuar için yerlerini ayırtmışlardı. Yeni normal, tüm dünyada insanların evlerinde daha fazla vakit geçirmelerine sebep oluyor. . İnsanlar yaşam alanlarını daha konforlu hale getirmeye çalışıyorlar. Ülkemizde de benzer bir durum mevcut. Ancak bu duruma ek olarak Türkiye’de deprem riskine bağlı kentsel dönüşüm atağının yeniden hareketlenmesi de yapı sektörü açısından ciddi bir yükseliş başlatacaktır.”

Fuarların, pandemiye bağlı olarak dünyada yaşanan ekonomik durgunluğu aşmakta hayati bir sorumluluk taşıdığını ifade eden Ülgen, salgının etkileri azalsa bile gerekli tüm sağlık önlemlerini alarak misafirlerini ağırlayacaklarını, uzaktan erişim sağlayan yöntemlerle de önceki yıllara göre çok daha büyük bir katılım sağlayabileceklerini belirtti.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/44-yapi-fuari--turkeybuild-istanbul_187633.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın
Haftanın ürünü Roca Akıllı Duş

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!