Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Simon Bolivar Gençlik Orkestrası’nın Enstrümanları Hilti Vakfı'ndan

Geçtiğimiz günlerde İstanbul'da da konser veren şef Gustavo Dudamel yönetimindeki Venezüella Simon Bolivar Gençlik Orkestrası’nın enstrümanları Hilti Vakfı tarafından sağlanıyor. İlk defa Türkiye’ye gelen orkestranın üç yılı aşkın süredir destekçisi olan Hilti Vakfı, çocuklar ve gençlerin müzik yeteneklerini yeşertecek koşulların hazırlamasına

yapi.com.tr
Simon Bolivar Gençlik Orkestrası’nın Enstrümanları Hilti Vakfı'ndan

Geçtiğimiz günlerde İstanbul'da da konser veren ve şef Gustavo Dudamel yönetimindeki Venezüella Simon Bolivar Gençlik Orkestrası’nın enstrümanları Hilti Vakfı tarafından sağlanıyor. İlk defa Türkiye’ye gelen orkestranın üç yılı aşkın süredir destekçisi olan Hilti Vakfı, çocuklar ve gençlerin müzik yeteneklerini yeşertecek koşulların hazırlamasına katkı sağlıyor. Hilti Grup’un dünya çapında tek hissedarı olan Martin Hilti Aile Vakfı tarafından 1996 yılında kurulan Hilti Vakfı'nın finansmanı, Hilti Grup ve Martin Hilti Aile Vakfı tarafından karşılanıyor. Simon Bolivar Gençlik Orkestrası'nın da bir parçası olduğu El Sistema, Hilti Vakfı’nın destek verdiği birçok proje içinde en önemlisi olarak öne çıkıyor.

El Sistema

36 yıldır devlet ve destekçilerin bağışlarıyla yaşatılan El Sistema, Venezüella’da neredeyse tamamı yoksul mahallelerden (Barrio) 350 bin çocuk ve gence, hayatlarını müzikle kazanma fırsatı sunan bir sosyal sistem.
 El Sistema, bugün 280 müzik merkezinde 15 bin eğitmeni ile 350 bin gence ulaşıyor; bünyesinde 150’yi aşkın gençlik, 70 çocuk ve 30 senfoni orkestrası barındırıyor. Önümüzdeki beş yıl içinde Venezüella’da 1 milyon çocuğa ulaşmayı hedefliyor.

Hilti Vakfı’ndan El Sistema’nın göz bebeği Simon Bolivar’a enstrüman desteği

Hilti Vakfı, El Sistema’da yetişmiş en yetkin müzisyenlerin bir araya geldiği, dünyaca ünlü şef Gustavo Dudamel yönetimindeki Venezüella Simon Bolivar Gençlik Orkestrası’na birinci sınıf enstrümanlar sağlıyor ve diğer alanlarda da destek veriyor. 8 Ağustos’taki konserde Simon Bolivar Orkestrası’na destekleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Hilti’nin Balkanlar, Orta Asya ve Türkiye Bölgeler Müdürü M. Can Seyhan, Hilti’nin amacının zor şartlar altında yaşayanlara kısmi destekler vermek değil, onlara kendi ayakları üzerinde durabilmeleri için yardım etmek olduğunu vurguladı. Seyhan, Hilti Vakfı’nın önümüzdeki beş yıl içinde Venezüella’da bir milyon çocuğa ulaşmayı hedefleyen El Sistema’ya her zaman destek olmaya devam edeceğini belirtti. Hatta Hilti Vakfı’nın bu sözünü daha da genişleterek, aynı sorunlarla karşılaşılan başka ülkelerde de bu sistemin uygulanması için çalışacağını açıkladı.

Hilti Vakfı’nın, gurubu üç seneden uzun süredir desteklediğini ifade eden Seyhan, dünya çapında üne kavuşmuş bu orkestraya olan adanmışlığın, hem sosyal ve kültürel yönü hem de eğitime odaklanmasıyla Hilti Vakfı’nın amaçlarını çok iyi yansıttığını söyledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/simon-bolivar-genclik-orkestrasinin-enstrumanlari-hilti-vakfindan_88790.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!