Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Konteyner Kentte Yangın
BÖLÜM SPONSORU

Sinanpaşa Yeni İmar Planıyla Kalkınacak

Kurulduğundan beri sürekli göç veren ve bir türlü gelişemeyen Afyonkarahisar Sinanpaşa ilçesi, yeniden yapılan imar planıyla kalkınacak.

Zaman



urulduğundan beri sürekli göç veren ve bir türlü gelişemeyen Afyonkarahisar Sinanpaşa ilçesi, yeniden yapılan imar planıyla kalkınacak.

Afyonkarahisar–İzmir Karayolu'na 5 kilometre uzaklıkta olan Sinanpaşa ilçesi yoldan uzak olduğu için kalkınamamış. Zamanında İzmir Karayolu'nun Sinanpaşa'dan geçmemesi için uğraşan köy halkının şimdi çok pişman olduğunu belirten Belediye Başkanı Nuri Köse, ilçeyle İzmir yolu arasında bulunan 5 kilometrelik yolun etrafını imara açacaklarını söyledi. İmar ve harita çalışmalarının 2006 sonuna kadar tamamlanacağını aktaran Köse, "Sinanpaşa'yı İzmir karayoluna yaklaştıracağız. Eskilerin yaptığı hatanın cezasını şimdi biz çekiyoruz." dedi. İlçeyle şehirler arası karayolu arasındaki 5 kilometrelik yol genişliğinin 40 metreye çıkarılarak gereksiz virajları kaldıracaklarını dile getiren Başkan Köse, Sinanpaşa'nın ancak bu şekilde kalkınabileceğine değindi. Sinanpaşa'nın kapalı kutu olmaktan kurtulması gerektiğini dile getiren Köse, yoldan uzak olduğu için bu zamana kadar ilçeye istihdam sağlayacak fabrikanın kurulmadığını kaydetti. 6 bin nüfuslu ilçeden bu zamana kadar en az 4 bin kişinin başta İzmir olmak üzere büyük şehirlere göç ettiğini ifade eden Köse, göçü engellemek için çalıştıklarını vurguladı. Afyonkarahisar 2'inci Organize Sanayi Bölgesi Sinanpaşa'ya kurulacak. Afyonkarahisar 2. OSB'nin Afyonkarahisar–İzmir karayolu ile Sinanpaşa arasındaki yola yakın olduğunu aktaran Köse, "OSB ne kadar erken hizmete açılırsa imara açılan yerlere konut yapımı erken başlar." dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/sinanpasa-yeni-imar-planiyla-kalkinacak_30117.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!