Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Sinop’un Kaderi 30 Gün Sonra Belli Olacak

Sinop'ta yapılması planlanan Nükleer Santrale ilişkin ÇED raporuna karşı açılan davanın karar duruşması Samsun'da yapıldı. Mahkeme, kararını duruşma yapmadan 1 ay sonra açıklayacağını belirtti. Duruşmayı takip eden çevreci dernekler ise karardan umutlu olduklarını söyledi.

yapi.com.tr
Sinop’un Kaderi 30 Gün Sonra Belli Olacak

Sinop’ta yapılmak istenen ve vatandaşların tepkisini çeken nükleer santralle ilgili ÇED raporunun iptali için çevreci dernekler tarafından açılan dava Samsun Bölge İdare Mahkemesi’nde yapıldı.

Sözcü’den İsmail Akduman’ın haberine göre; davanın avukatlarından Mehmet Horuş, bilirkişi raporunda eksikler olduğuna dikkat çekerek, “Atıklar sorunu konuşulmadan, su konusu konuşulmadan ÇED raporundan bahsedilemez. Bilirkişi raporları gerçekliği ifade etmemektedir. Dava konusunun iptalini talep ediyoruz. Bütünüyle dışa bağımlı bir proje ile karşı karşıyayız, enerjinin verimli kullanılması söz konusu değil. Usulen de ÇED raporu ihlal edilmiştir.” dedi.

TTB avukatı Verda Ersoy da sağlık ile ilgili sorunların belirtilmesine rağmen dikkate alınmadığını kaydederek, “Radyolojik ve radyolojik olmayan zararları fazlasıyla mevcuttur. Kansere kesin neden olan maddeler bilirkişi tarafından rapor edilmiş. Fakat dikkate alınmamış. ‘Sağlık sektörüne katkı sunacak’ denmiş. Daha çok hasta ve daha çok hastalık ile mi katkı sunulacaktır. Eksik bir rapordur. ÇED raporunun iptalini talep ediyoruz.” diye konuştu.

“İptal edilmesini bekliyoruz”
Samsun Çevre Platformu Başkanı Mehmet Özdağ mahkemenin 30 gün sonra duruşma yapmadan kararı açıklayacağını belirterek, “Ülkemizde, yenilenebilir enerji çok az kullanılıyor. Oysa sağlıklı ve çevre dostu enerjiye dönüyor dünya. Diğer ülkeler nükleer santralleri kapatmaya başladı. Bunlar, santral yapmak için her yolu deniyorlar. Mahkemenin sonucundan çok umutluyuz. Elimiz çok güçlüydü ve bütün eksiklikleri anlattık. Bir ay sonra ÇED raporunun iptal edileceğini düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/sinopun-kaderi-30-gun-sonra-belli-olacak_189938.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!