Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Şişhane-Maslak Arası 21 Dakika

Şişhane-Taksim ve Taksim-Maslak Oto Sanayi Metro Hatları, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın katılımıyla Şişhane’de düzenlenen törenle hizmete girdi. Başkan Topbaş uyardı: "Kopya çekmeyin".

ibb.gov.tr
Şişhane-Maslak Arası 21 Dakika

/P>

Taksim-Şişhane 2.5, Şişhane-Maslak 21 dakika…

Törende konuşmaların ardından Başbakan Erdoğan, Başkan Topbaş ve milletvekilleri kurdele keserek Şişhane-Taksim ve Taksim-Maslak Oto Sanayi Metro Hatlarını hizmete açtı. 1650 metrelik Şişhane-Taksim ve 5.5 kilometrelik 4. Levent-Atatürk Oto Sanayi hatlarıyla, İstanbulluar kuzey güney hattında toplam 15 kilometrelik bir metro hattına kavuştu. Böylece Şişhane –Taksim arasını 2.5 dakikaya, Şişhane-Maslak arasını 21 dakikaya indi. 4.Levent- Maslak A.O.S. arasını başlangıçta 9 dakikada, 29 Ekim 2009’dan itibaren ise 7 dakikada kat edilecek. Şişhane- Atatürk Oto Sanayi Metrosu 1’i Şişhane, 3’ü 4.Levent-Atatürk Oto Sanayi arasında olmak üzere toplam 10 istasyon ile İstanbullulara hizmet verecek.

Bu iki hattın toplam maliyeti 815 milyar TL. Şişhane-Taksim 100 milyar TL. 4. Levent-AOS 525 bin TL. Ayrıca bu hatta kullanılmak üzere satın alınan 92 adet metro aracının maliyeti ise 190 bin TL. Şu an Taksim-4.Levent hattında 32 vagonla hizmet veriyoruz. Yılsonunda Şişhane-Maslak arasında hizmet veren vagon sayısı 124’e ulaşacak. Sekizli vagonlardan oluşacak araçlar 1936 kişilik kapasiteye sahip. Yangına dayanıklı malzemeden imal edilen ve aynı zamanda çevreci olan vagonlardan birbirine geçiş imkânı da bulunuyor. Yeni hatların hizmete girmesiyle günlük 200 bin olan yolcu sayısının 4 katına çıkması öngörülüyor.

Şişhane ile en gelişmiş sanayi sitelerinden Maslak- Atatürk Oto Sanayi Sitesi arası ve İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencilerini Maslak’taki kampüslerine kadar ulaştıracak bu hat, öğrenci ve çalışanlar için de ulaşımda büyük bir rahatlama getirecek. Hat üzerinde aktarmasız seferler Temmuz 2009’dan itibaren gerçekleşecek. 800 milyon TL ile gerçekleştirdiği Metro yatırımı ile 8,5 Kilometre uzunluğundaki mevcut Taksim – 4.Levent Metro hattı, 7,15 Km daha büyüdü.

Temalı metro istasyonları modern İstanbul’a yakışacak…

Öte yandan, yeni bir çalışmayla metro İstasyonları ilk defa bu istasyonda temalı hale getirildi. Her istasyonda çeşitli sanatçıların ürünleriyle, İstanbul’a ait süreçler ilgili istasyonların anlamına uygun olarak tezyin edildi. 5 ayrı noktadan giriş-çıkış yapılabilecek Şişhane İstasyonu’nda yer alan 1. panoda İstanbul’un Fethinden önce yaşanmış dönemlere ait (Bizanslılar, Cenevizliler gibi) eserlerin kullanıldığı kolaj çalışması, çağdaş desenler ile birleştirildi. 2.panoda İstanbul’un Fethi tasvir edildi. 3. pano; Osmanlı Dönemini anlatan kolaj çalışması yapıldı. 4. panoda ise modern Türkiye’yi simgeleyecek eserler seçildi. Panoda Asya ve Avrupa kıtalarını simgeleyen halkalar Türkiye ile köprü oluşturdu.

Sanayi Mahallesi İstasyonunda 18.yy Sanayi Devrimi’ni hazırlayan nedenleri ve oluşumu; seramik, cam, metal ve ışık etkili mixmedia tekniği ile panolara yansıtıldı. Atatürk Oto Sanayi İstasyonu’nda Anadolu toprakları üzerinde yaşayan medeniyetlere ait insanların tekerlek ile olan serüveninin (Hitit, Asur, Sümer, Antik Roma, Grek, Bizans, Selçuklu, Osmanlı, Cumhuriyet Dönemi kültürü) desenlerle anlatıldı. Çalışmalar cam çelik alüminyum seramik ve aynalardan müteşekkil panoda mixmedia yöntemiyle üretildi. İTÜ İstasyonu’nda da teknolojik gelişmelerin tarihi süreci seramiklere yansıtıldı. Darüşşafaka- Hacıosman- Seyrantepe/Stadyum İstasyonu inşaatları ise devam ediyor.

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/sishane-maslak-arasi-21-dakika_66271.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!