Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Salda'da Kirlilik Alarmı

Sit Alanlarını İmara Açacak Plana İlişkin Keşif Yapılacak

İtirazların ardından defalarca iptal ve ardından revize edilen Kaş’taki doğal ve arkeolojik sit alanlarını imara açacak plana ilişkin cuma günü keşif yapılacak.

yapi.com.tr
Sit Alanlarını İmara Açacak Plana İlişkin Keşif Yapılacak (Fotoğraf: AA)

Antalya’nın Kaş ilçesinde içerisinde sit ve özel koruma bölgelerinin bulunduğu yapılaşmaya izin verilen alanda betonlaştırma ısrarı sürüyor. İmara açılmak istenen bölgede Kaş Belediyesi’nin toplam 28 milyon 700 bin TL’ye sattığı, 7 bin 744 metrekare büyüklüğündeki iki parsel de bulunuyor. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından onaylanan ‘Kaş Patara Özel Çevre Koruma Bölgesine ait 1/25.000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği’ne karşı açılan dava kapsamında Cuma günü bölgede keşif yapılacak.

BirGün’den Gökay Başcan’ın haberine göre; korunması gereken alanları tahrip edecek, bölgedeki yapılaşmayı artıracak “’1/25.000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği’ ilk olarak 18 Mart 2022’de askıya çıkartıldı. Bölge halkının, çevre derneklerinin ve meslek odalarını itirazları sonucu 25 Ocak 2023’te tekrar askıya çıkartıldı. İkinci kez askıya çıkartılan plana da yapılan 3 itirazın bir kısmı kabul edildi, bir kısmı reddedildi. Ve sonra olarak plan 5 Haziran 2023’te askıya çıkartıldı. Plana, Kaş Çevre ve Kültür Derneği, Peyzaj Mimarları Odası ile Mimarlar Odası Antalya Şubesi Eylül 2023’te dava açtı.

İtirazların ardından mahkeme, bölgede keşif yapılmasına ve bilirkişi raporu hazırlanmasına karar verdi. Bölge halkı keşif öncesi çağrı yaparak Kaş’a sahip çıkılması gerektiğini belirtti. Keşif 15 Mart Cuma günü gerçekleştirilecek. Öte yandan, yine aynı süre zarfında imar planları kabul edilen alanın üst planı olan 1/100.000’lik Çevre Düzeni Planı’na da dava açıldı ve halen Danıştay 6. Dairesi’nde görülüyor.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/sit-alanlarini-imara-acacak-plana-iliskin-kesif-yapilacak_202099.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!