Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Datça’da SİT Alanına 40 Kaçak Villa Yapılıyor

Muğla’nın Datça ilçesi Emecik Mahallesi’nde Karaincir mevkiinde 3. derece sit alanında 40 adet kaçak inşaatın yapımına devam edilmesi tepkilere neden oldu.

yapi.com.tr
Datça’da SİT Alanına 40 Kaçak Villa Yapılıyor

Muğla Datça’da Emecik ile Karaincir Mahallelerinde mahkeme kararı ve imar planı hilafına rağmen kaçak villa yapıldığı iddiaları sonrasında Datça Belediyesi harekete geçti. Belediye ekiplerinin yaptığı kontrollerde; inşaat faaliyetlerine ruhsatsız olarak devam edildiği tespit edildi.

Sözcü’de yer alan habere göre; daha önce mühürlenen kaçak inşaatlara tekrar mühürlemeler yapıldı. Ayrıca yapı sahiplerine idari para cezası da uyguladı. Yöre halkı durumu Muğla Valiliği ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na da bildirdi.

Karaincir sakinleri kaçak inşaatın durdurulması için açıklama yaptı. Açıklamada, mahkemenin kararına rağmen kaçak inşaatın sürdüğü belirtilerek, “Datça’da görev yapan konuya müdahil olması gereken idarecileri ve kolluk kuvvetlerini göreve çağırıyoruz. Sizlere oy veren ve sizden hukuka saygılı adil hizmet bekleyen halkınızın yanında durun. Bu hukuksuzluğa son verin. Kuvvetlinin hukukunu değil, hukukun kuvvetini sağlayın. Karaincir sakinleri olarak dertliyiz. Kaçak mühürü vurulan bu inşaatlar durmuyor, aksine devam ediyor.” denildi.

Belediye ruhsatı iptal etti
Datça Belediyesi tarafından daha önce 23 tane bağımsız bölümden oluşan 9 adet yapı ile bir adet istinat duvarına ait yapı ruhsatı belgeleri iptal edildi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/datcada-sit-alanina-40-kacak-villa-yapiliyor_201583.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!