Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

SİT mi Döviz mi; İşte Bütün Mesele

Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Rize'nin İkizdere Vadisi'nde kurulması planlanan hidroelektrik santralları (HES) ve buranın doğal SİT alanı ilan edilmesi konusunda, ''Bu Türkiye'nin döviz kaybı demek. Biz de itiraz edeceğiz'' dedi.

yapi.com.tr / AA
SİT mi Döviz mi; İşte Bütün Mesele

Foto: Zeynep Yücetaş (AA)

Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Rize'nin İkizdere Vadisi'nde kurulması planlanan hidroelektrik santralları (HES) ve buranın doğal SİT alanı ilan edilmesi konusunda, ''Bu Türkiye'nin döviz kaybı demek. Biz de itiraz edeceğiz'' dedi.
    
Karadeniz bölgesinde 250 milyon dolarlık enerji yatırımı yapan ve Rize'de HES projeleri olan Abdulkadir Konukoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, İkizdere Vadisi'nin doğal sit alanı edilmesini değerlendirdi. Konukoğlu, HES'lerle ilgili Karadeniz tarafından bazı bölgelere SİT kararı alındığını anımsatarak, şunları söyledi:
    
''Bu Türkiye'nin döviz kaybı demek, Türkiye'deki akarsuların boşa gitmesi demek. Biz de itiraz edeceğiz. İnşallah kanunla hak yerini bulacak. Çünkü bu suların akması demek, Türkiye'nin yurt dışına döviz kaybı demek. Herkesin bu dövizde hakkı ve payı var tüm Türkiye'nin hakkı var. O bakımdan bazı arkadaşların buna karşı çıkması bence doğru bir hareket değil. Bu, memlekete fayda değil zarar getirir diye düşünüyoruz.''
    
Sanko Holding'in Rize'de yapacağı HES yatırımlarına ilişkin bir soru üzerine Konukoğlu, ''Bizim şu anda orada 3 tane HES'imize durdurulma gelecek, henüz tamamen açıklanmadı zaten... Aşağı yukarı bizim oradaki yatırım 250 milyon doların üzerinde olacak. İstihdam açısından bakarsak, ilk 3 sene yapımları sürer. 3 yıl içinde HES'lerin yapımında 1,500-2000 kişi çalışacak. Ondan sonra 250 civarında kişi çalışacak'' dedi.
    
Hürriyet Gazetesi başyazarı ve Basın Konseyi Başkanı Oktay Ekşi'nin İkizdere Vadisi'nde kurulması planlanan hidroelektrik santralıyla ilgili yazısını değerlendirirken Konukoğlu, şunları kaydetti:
    
''Bu konuda biliyorsunuz Sayın Başbakanımıza da Oktay Ekşi tarafından bazı yakışıksız şeyler söylendi. Biz bunu da kınıyoruz. Gaziantep olarak kınıyoruz, HES yatırımcıları olarak kınıyoruz, Abdulkadir Konukoğlu olarak da kınıyorum. Çünkü insanlar ne olursa olsun, kişilerin ve kuruluşların bu gibi saldırıları doğru bir hareket değil. Bence herkes ne yaparsa kendine yapmış diye düşünüyorum. O söz sahibinin olsun diyorum.''
    
Sanko Holding'in bu yılki enerji yatırımlarına ilişkin soruyu yanıtlarken Abdulkadir Konukoğlu, bu yıl sonuna kadar HES yatırımlarının aşağı yukarı 500 megavatının tamamlanmış olacağını bildirdi. Konukoğlu, ''Bunun toplam yatırımına baktığımız zaman aşağı yukarı 250 milyon dolar civarında Karadeniz tarafında yatırımımız oldu, 500 milyon dolar civarında Adana bölgesine yatırımımız oldu, 120 milyon dolar civarında da rüzgarlara oldu. Toplarsak yatırım olarak 1 milyar dolara yaklaştı. İnşallah yatırımımız daha da devam eder'' diye konuştu.

ETİKETLER: çevre enerji
http://www.yapi.com.tr/haberler/sit-mi-doviz-mi-iste-butun-mesele_83513.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!