Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Site için Camiyi Yıkma Kararı Aldılar

Gümüşhane’de belediye, 729 lüks konut yapmak için temel kazmaya başladı. Arsanın yanındaki 70 yıllık caminin yıkılacak olması mahalle sakinlerinin tepkisini çekti.

yapi.com.tr
Site için Camiyi Yıkma Kararı Aldılar

Gümüşhane Belediyesi'nin şirketi Gümsaş, bir bölümü vatandaşlara ait arsaya 13 bin metrekarelik inşaat yapmaya başladı. 729 lüks konutun yapıldığı alanın hemen yanı başında bulunan Morduk Cami (Yeni Cami) ise inşaatla beraber yıkılacak.

Sözcü’den Veli Toprak’ın haberine göre; belediyenin, mahalle sakinlerine “Başka yere yeni cami yapacağız” vaadinde bulunduğu iddia edildi. Ancak yeni cami için hiçbir girişimde bulunulmaması üzerine mahalle sakinleri hareket geçti.

İmza kampanyası başlatan mahalle sakinleri şunları söyledi: “Cami avlusunun içi taş ve kaya parçaları ile doldu. Demir korunak olmasa kaya parçası caminin içine girecekti. Yüzlerce kişi imza verdi. Ancak müftü, imza atan kişileri arayıp geri çekmesini istiyormuş.”

AKP Genel Merkezi'ne bir mektup gönderen Yeni Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği yöneticileri de mektupta şu ifadelere yer verdi: “Mahalle sakinleri olarak ilgili yetkililere önce caminin yeni yapılacak yere yapıldıktan sonra yıkılmasını ilettik. Bizler önce caminin ya kendi yerine ya da hasta, düşkün ve engelli kardeşlerimizin ulaşımını kolaylaştırabilecek yol üzerine yapılmasını istemekteyiz.”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/site-icin-camiyi-yikma-karari-aldilar_186005.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!