Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Maden için Camiyi de Yıktılar, Kiliseyi de

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı İkizköy’un Işıkdere Mahallesi’nde 16 ev ile bir tarihi kilise ve 50 yıllık caminin maden ocağı için kamulaştırılarak yıkımına başlanmasına köylüler sert tepki gösterdi.

yapi.com.tr
Maden için Camiyi de Yıktılar, Kiliseyi de

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı İkizköy sınırları içerisinde maden ocağı için kesilmek istenen 700 dönümlük ormanlık alanı korumak için yaklaşık 4 aydır mücadele veren ve nöbet tutan köylüler bu kez İkizköy'e 600 metre uzaklıktaki Işıkdere Mahallesi'nde maden ocağı için üç yıl önce kamulaştırılan ve boşaltılan 16 ev, tarihi cami ve kilisenin yıkımına iş makinaları ile başlanmasını protesto etti. Bölgeye akın eden köylülerin alana girmesine izin verilmedi.

Sözcü’den Yaşar Anter’in haberine göre; yaklaşık 300 yıllık yerleşim yeri ve 4 bin yıllık antik mezarların bulunduğu bölgenin maden ocağı uğruna feda edildiğini belirten İkizköy Çevre koruma Platformu sözcüsü Çevre Mühendisi Deniz Gümüşel “Burada onlarca medeniyet yaşadı. Son dönemlerde ise eski bir Yahudi yerleşimi olan İkizköy Işıkdere’de hali hazırda devam eden arkeolojik kazılar var. Bizans dönemine ait bir kilise, çok sayıda mezar ve yağhane gibi bazı buluntulara ulaşıldı. Şimdi bu tarihi, gözümüzün önünde maden uğruna yok ediyorlar ne yazık ki dur diyen de yok.” diye konuştu.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/maden-icin-camiyi-de-yiktilar-kiliseyi-de_188248.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın
Haftanın ürünü Roca Akıllı Duş

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!