Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Siyanürü Nasıl Aklayacaksınız?

Fatsa’da altın madeni arayan şirketin ilçede 16 derslikli bir okul binası yapmak için Ordu Valiliği’yle protokol imzalamasına çevreciler tepki gösterdi.

yapi.com.tr
Siyanürü Nasıl Aklayacaksınız?

Fatsa’da altın madeni arayan şirketin, ilçede 6 dönümlük bir alan üzerine inşa edilecek Fatsa Mesleki Eğitim Merkezi Okulu binasının yapımı için Valilik ve Milli Eğitimle protokol imzalamasına çevreciler tepki gösterdi.

Cumhuriyet’ten Cemil Ciğerim’in haberine göre; yapılacak okula ilk tepki CHP Fatsa İlçe Başkanı Murat İnanlı ve Ordu Çevre Derneği yönetiminden geldi.

CHP Fatsa İlçe Başkanı Murat İnanlı “Havaya, suya, toprağa zehir salanların, insanlarımızı geleceğimizi yavaş yavaş zehirleyenlerin yaptığı hayırdan hayır gelmez. Bu okul neden yaptırılıyor? Bu tam da bir taşla iki kuş vurmaktır maden şirketi açısından. Bu maden şirketi hem halkla ilişkiler anlamında kendi imajını yükseltecek hem de bu tür faaliyetler şirketlerin vergiden muaf olmalarını sağladığı için ciddi bir vergi indirimi alacak. Yani yardım bedavaya gelecek. Ne güzel değil mi?” dedi.

Ordu Çevre Derneği Yönetim Kurulu da yazılı açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Fatsa’da siyanürle altın ayrıştırma işletmeciliği yaparak yaşam alanlarını, tarım ve orman arazilerini yok eden şirketin Ordu Valiliği ile yaptığı okul yapma projesi aklanmasını sağlayamaz. Şirketin bu hamlesi çalışma alanını genişletmek için başlattığı ÇED sürecindeki engelleri ortadan kaldırmaya yönelik taktiktir. Yaşam alanlarınıza, doğaya zarar veren siyanürle altın ayrıştırma çalışmalarına, HES’lere, taşocaklarına, deniz dolgularına, derelerin ‘ıslah’ adı altında yok edilmesine karşı mücadelemiz sürecek.”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/siyanuru-nasil-aklayacaksiniz_181586.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!