Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Solfasol’daki Plan Değişikliği Kamu Yararına Aykırı

Altındağ Solfasol Kirazlıtepe’de yeşil alanı tehdit eden plan değişikliğine karşı Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin açtığı davanın, bilirkişi raporunda, orman alanındaki plan değişikliğinin kamu yararına aykırı olduğu belirtildi.

yapi.com.tr
Solfasol’daki Plan Değişikliği Kamu Yararına Aykırı

Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 12.01.2021 gün ve 46 sayılı kararı ile onaylanan Altındağ İlçesi Solfasol Mahallesi Kirazlıtepe Mevkii – Doğantepe Mahallesi. 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli uygulama imar plan değişikliğinin yürütmesinin durdurulması ve iptali talebiyle açtıkları davada, bilirkişi raporu mahkemeye sunuldu.

Bilirkişiler,  Ankara 23. İdare Mahkemesi’ne sundukları raporda, söz konusu plan değişikliğinin kısmı Merdivenkaya Tepe Devlet Ormanı sınırında olduğunu belirterek, orman alanındaki plan değişikliğinin kamu yararına aykırı olduğunu belirtti.

Raporu değerlendiren Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Bilirkişiler raporda,  Solfasol Mahallesi, Kirazlıtepe mevkiinin Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yetkili olduğu 5104 sayılı kentsel dönüşüm sınırları ile Altındağ Belediyesi imar planları arasında imarsız olarak kalan alan olduğu, ‘Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi Kanunu kapsamındaki plan alanının güney kısmı Merdivenkaya Tepe Devlet Ormanı sınırının kuzey kısmı ve Karapürçek Gecekondu Önleme Bölgesi Konut ve Çevre Geliştirme Projesi Revizyon Mevzii İmar Planı sınırlarının batısındaki kısmı oluşturduğu’ şeklinde tanımlandığını belirtmiştir. Bilirkişi raporda, ‘Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinin 12.01. 2021 tarih ve 46 sayılı kararı ile onaylanan Altındağ İlçesi Solfasol Mahallesi Kirazlıtepe Mevkii – Doğantepe Mahallesi, 1/5000 Ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğinin (1. ve 2. Etap) şehircilik ilke ve planlama esasları ile imar mevzuatına uygun olmadığı yönünde görüş ve kanaat bildirmiştir.” dedi.

Candan, “Ankara’daki bütün yeşil kuşağı bitirmeye yönelik betonlaşma çabalarına için vermeyeceğiz. Rant uğruna orman alanlarımızın yapılaşmaya açılmasına yönelik plan değişikliklerini yargıya taşımayı sürdüreceğiz.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/solfasoldaki-plan-degisikligi-kamu-yararina-aykiri_190396.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!