Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"Son bir Senede Çok Büyük Yol Kat Ettik"

17. Yapı Fuarı-Turkeybuild İzmir'in katılımcı firmalarından biri Alkor Alüminyum oldu. Dikkat çeken stand tasarımı ile ısı yalıtım profilleri, güneş enerji panellerini vurgulayan firmanın mimarlarından H. Hakan Uslu ile gelecek vizyonları, sürdürülebilir ürün yaklaşımları ve son bir yıl içerisinde gösterdikleri başarı hakkında konuştuk.

yapi.com.tr
"Son bir Senede Çok Büyük Yol Kat Ettik"

17. Yapı Fuarı-Turkeybuild İzmir kapsamında yer alan katılımcılardan Alkor Alüminyum firmasının mimarlarından H. Hakan Uslu ile ısı yalıtım profilleri, güneş enerji panelleri ve son bir senede firmanın güçlenen yapısı hakkında görüştük.

Yapı Fuarı-Turkeybuild İzmir’e bu sene ikinci kez katılıyoruz. Bugün fuarın ilk günü olmasına rağmen çok memnun olduğumu söyleyebilirim. Geçen seneye göre katılımcılarda da bir gelişme söz konusu, daha iyi stantlar kurulmuş. Ayrıca fuar alanının da yüzde 30 oranında büyüdüğünü duydum. Bu durum, gelecek seneler için de umut verici; katılımcı sayısı daha da artacaktır. Fuar şimdiden hareketlenmeye başladı, belki önümüzdeki yıllarda üçüncü bir hol yapılır, çünkü İzmir’e iki hol yakışmıyor.

Alüminyum profil alanında hem kendi kupon ürünlerimizi hem de yurt dışından getirdiğimiz kupon ürünlerimizi piyasaya sunuyoruz. Isı yalıtım profillerimiz var. Bunun yanı sıra bu sene fuarda en dikkat çekici ürünümüz güneş enerjisi panellerimiz. Standımızı, altına araba da park edilebilmesi için açık otopark şeklinde tasarladık. Önümüzdeki birkaç senenin en önemli konularından birisi, güneş enerjisinden elektrik enerjisi üretmek olacak. Bizde de bu konuda şimdiden hazır olduğumuzu göstermek istedik.

Son bir senede çok iyi yol kat ettik. Geçen senenin Haziran ayına kadar Türkiye’de hiçbir satıcı bayimiz yoktu. Yurt dışında birlikte çalıştığımız bazı firmalar ve müşteriler vardı. Bunun dışında Ege Bölgesi ve İstanbul’da sayılı müşterimiz bulunuyordu. Şu anda Antalya, Ankara, Samsun, Urfa ve Kıbrıs’ta satıcı bayilerimiz var. Güzel başladık, güzel de gidiyor. Geçen seneye oranla satış anlamında yüzde 70 oranında büyüme sağladık.



Yurt dışında zaten özellikle Avrupa’ya; Almanya, İngiltere ve Belçika’ya malzeme gönderiyorduk. Şimdi Tunus ve Cezayir’le de çalışmaya başladık. Savaştan önce Libya’ya da ihracatımız vardı. Ortalığın durulmasıyla birlikte yeniden bir hareketlenme oldu. Görüşmeler yeniden başladı. Her şey yolunda giderse, o bölgeye iyice açılmış olacağız.

Diğer alüminyum üreticileri ile temel farkımız, aynı zamanda inşaat firması da olmamız dolayısıyla, inşaatta ihtiyaç duyulan şeyleri biliyoruz. Alman çalışanlarımızın olduğu, güneş enerji panelleriyle ilgili uygulamalar yapan Montalsol firmamızın da yönlendirmesiyle yeniliklere kapımız biraz daha açık. Geçen seneki verilerle bu seneki verileri kıyasladığımızda da doğru yolda olduğumuzu düşünüyorum. Piyasadaki insanların, müşteri veya müteahhit gruplarının bize yaklaşımı bile zaten o farkı gösteriyor. Alkor’da ilk girdiğimde, kendimizi tanıtmaya ve anlatmaya çalışıyorduk, şimdi yavaş yavaş müşteriler bize gelmeye başladılar.

Genç bir ekip olmamızın da büyük etkisi oluyor. Genel müdürümüz, fabrika müdürümüz, mağazamızın idari ekibimizin yaş ortalamasına bakıldığında 35-40 arasında olduğunu göreceksiniz. Daha heyecanlı ve dinamiğiz. İçinde alüminyum olsun olmasın, yeni bir şey gördüğümüz ya da duyduğumuz zaman ne yapabileceğimizi hep düşünüyoruz. Sonuçta hepimiz aynı yerde çalışmıyoruz; mağazaya gidiyoruz, fabrikaya gidiyoruz, yurt içi ve yurt dışı seyahatlerimiz oluyor. Birbirimizden ciddi biçimde haberdar olmak için de düzenli görüşmeler yapmamız gerekiyor. Sistemli çalışmamızın da getirisi olduğunu söylemeliyim.

ETİKETLER: firma
http://www.yapi.com.tr/haberler/son-bir-senede-cok-buyuk-yol-kat-ettik_89562.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!