Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Sosyal Konut Projesine 200 Bin Başvuru

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 67 ilde başlatılan TOKİ 50 bin konut projesine başvuruların 200 bini aştığını söyledi. Kurum, "240 aya varan vadelerimiz var. Vatandaşlarımız uygun ödeme seçenekleriyle ev sahibi olacak'' dedi.

yapi.com.tr/AA
Sosyal Konut Projesine 200 Bin Başvuru

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Çanakkale'de Çataltepeliler Derneği Lokali'nde düzenlenen "Sosyal Konut Kentsel Dönüşüm" başlıklı toplantıda yaptığı konuşmada, yurt genelinde 50 bin sosyal konutluk bir proje başlattıklarını söyledi.

Projenin 67 ili ilgilendirdiğini dile getiren Kurum, "240 aya varan vadelerimiz var. Bu sosyal konutlarımızdan Çanakkale'mizde de İntepe bölgesine inşa ediyoruz ve 583 lira taksitle bu konutlardan vatandaşlarımız alabiliyor. Tabii vatandaşlarımız uygun ödeme seçenekleriyle, devlet güvencesiyle sağlam, yatay mimari anlayışıyla, mahalle kültürü anlayışıyla uygun konutlarına sahip olacak." açıklamasında bulundu.

Kurum, bu konutlar için başvuru sayısının 200 bine ulaştığını söyledi.

Projeyi 81 ile yaymak istediklerini söyleyen Kurum, "Yatay mimariyi, o bizim mahalle kültürü anlayışımızı, içinde yeşil alanların, sosyal donatıların olduğu o şehirleşme anlayışını tüm illerimize yapmak istiyoruz. Çünkü biz istiyoruz ki o mahalle anlayışı devam etsin, gelecek nesillere aktarılsın." dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/sosyal-konut-projesine-200-bin-basvuru_171392.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!