Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

“Söylem Doğru, Uygulama Yanlış”

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan "öncelikli dönüşüm programı"nda yer alan kent ulaşımı projelerine mimarlardan eleştiri geldi. Mimarlar Odası Ankara Şube yöneticileri, hükümeti samimi bulmadıklarını dile getirerek, "Söylem doğru ama uygulamada samimi değiller" dedi.

yapi.com.tr
“Söylem Doğru, Uygulama Yanlış”

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan şunları söyledi: “Hükümet eski olan projeleri yeni gibi sunuyor. Kent İzleme Merkezimizle rapor hazırladık. Ulaşım uzmanımız Erhan Öncü konuyla ilgili hazırladığı raporda, kentsel ve mekansal planlamadan ayrı bir şekilde sadece enerji verimliliği üzerinden bir ulaşım politikasının çok eksik bir proje olacağını raporunda vurguluyor. AKP Hükümeti sadece konuşuyor gereğini yapmıyor. Gereğini yerine getirdiğini iddia ettiği noktalarda da eksik yerine getirerek mevcut ulaşımda tıkanmalara yol açıyor. En son bunu Çayyolu metro hattında gördük, gerekli alt yapı kurgulanmadığı için kentte ciddi sıkıntılara neden oldu.”

“Bisiklet ulaşımı neden hayata geçmiyor?”

Candan, “Genel olarak ulaşım politikasına dair AKP Hükümetinin yaklaşımları samimi değil. Bisiklet ulaşımının yaygınlaştırılması doğrudur ve  şu an bisiklet ulaşımının yaygınlaştırılmasında hiçbir engel yok. Neden yapılmıyor? Söylem doğru ama uygulamada samimi değiller. Kent merkezlerine giren araçları azaltarak otobüsleri kaldırarak vizyon yaratmaya çalışsalar da bu vizyonun alt yapısı yok. Büyükşehirlerde otobüsleri kaldırmış olsalar Ankara’nın şu haliyle  bu mümkün değil, çünkü bu proje için gerekli altyapı çalışmaları yok.  Kentte ulaşım tıkanır. Doğru söz, uygulamada yanlış eylem" şeklinde konuştu.

“Ankara’da teleferik neye dayanarak yapıldı?”

Mimarlar Odası Ankara Şube 2. Başkanı Ali Atakan ise “Nutuk atarak ülke yönetilemez. Fikri olan birikimi olan meslek odalarıyla üniversitelerle çalışmıyorlar. Ankara’ya baktığınızda metro yapamayan bir Büyükşehir Belediye başkanı var.  Bakanlığa devredilmiş metro var. Hangi paralar harcanıyor, şehrin altında ne yapılıyor bilinmiyor. Ankara’da neye göre teleferik yapıldı? Planları ortada yok. Hiçbir mimari katkısı olmayan özelliği olmayan giriş kapıları yapıp pazarlıyorlar. Kentleşme ilkeleri yerle bir edilmiş durumda” eleştirisinde bulundu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/soylem-dogru-uygulama-yanlis-_126270.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!