Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

S&P Türkiye'nin Notunu Teyit Etti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), Türkiye’nin "BB+" olan uzun dönem yabancı para birimi cinsinden kredi notunu ve 'durağan' olan kredi notu görünümünü teyit etti.

yapi.com.tr / AA
S&P Türkiye'nin Notunu Teyit Etti

S&P açıklamasında, kısmen küresel ortamdaki değişimden kaynaklanan daha zayıf bir TL'nin Türkiye'nin dış yükümlülüklerinin GSYH'ye oranını yüzde 62 seviyesine çıkarabileceği kaydedildi. Açıklamada, Türkiye'nin dış finansmana bağımlılığının önemini korumakta olduğu belirtilirken, para politikasındaki esneklik ve mali genişleme için anlamlı hareket alanının önemli tampon görevi gördüğü kaydedildi.

Türkiye'nin artan dış finansal maliyetlerinin Türk bankaları arasındaki kredi büyüme oranını azaltacağı ve bu durumun 2013'ün ikinci yarısında daha düşük bir ekonomik büyümeye yol açacağı belirtildi.

Türkiye'nin 2013'te yüzde 3 oranında, 2014'te ise yüzde 3,6 oranında büyüyeceği, enflasyon oranının 2013 yılında yüzde 8 olacağı öngörülürken TL'nin istikrar kazanmasıyla beraber enflasyonda düşüş yaşanabileceği ifade edildi.

Türkiye'deki yatırım aktivitesinin ve büyümenin döviz kurundaki gelişmelere karşı hassas olduğu belirtilen açıklamada, Türkiye'nin küresel piyasalarda meydan gelen değişikliklere karşı kırılgan olduğu kaydedildi.

Açıklamada, 2014 ve 2015 yılında Türkiye'deki seçim döneminde mali politikada ılımlı bir genişleme olacağı belirtildi.

S&P açıklamasında, durağan görünümün gelecek yıl için Türkiye'nin kredi notunda yükseliş veya düşüş yapma ihtimalinin 3'te 1'den daha az olduğunu yansıttığı vurgulanarak şöyle denildi:

"Türkiye'de seçimlerden bağımsız bir para ve maliye politikası yürütülmesi, dış borçlanmaya daha az bağımlı dengeli büyüme, yatırım ve istihdamı artırmaya yönelik yapısal reformlarla büyüme potansiyeli için beklentilerin önemli oranda yükseltilmesi halinde not artışına gidilebilir. Kredi büyümesinin hızlanması, cari açığın genişlemesi ve dış borçlarda önemli derecede bir maliyet oluşması durumunda ise not düşürülebilir"

http://www.yapi.com.tr/haberler/sp-turkiyenin-notunu-teyit-etti_114197.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!