Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

S&P ve OHAL Sonrası Piyasalar

S&P kararı ve OHAL sonrası akşam 3.09 seviyelerine dayanan dolar/TL bugün 3.05 seviyelerinde. Borsa güne yüzde 1 düşüşle başladı.

yapi.com.tr
S&P ve OHAL Sonrası Piyasalar

Dünya Gazetesi'nin haberine göre, kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's'un, Türkiye'nin kredi notunu düşürmesi ve OHAL kararının ardından yurtiçi piyasa olağanüstü tepki vermedi.

Dün akşam art arda rekor kıran ve 3.0970 seviyesine kadar çıkan dolar/TL bugün 3.05 seviyelerine çekildi. Dün gün içerisinde 3,02-3,05 bandında hareket eden dolar/TL, Dolar/TL, kredi derecelendirme kuruluşu S&P'nin Türkiye'nin kredi notunu düşürmesi ardından 3.0965'e kadar yükselerek tarihi zirvesini gördü. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın OHAL kararını açıklamasıyla yeniden hareketlenen kur 3.0970 seviyesini test etti. Kur, 29 Eylül 2015'te 3.0750 ile zirve yapmıştı. Güne yükselişle başlayan dolar/TL 3.08'den döndü ve şu sıra 3.0580 seviyesinde işlem görüyor.

Dolarda ne bekleniyor?

HSBC Hazine Grup Başkanı Fatih Keresteci, piyasaların OHAL uygulamasına temkinli bir şekilde yaklaşmasının temel nedeninin tam olarak ne anlam ifade ettiğini bilmemesinden ve bunun da belirsizliklere neden olmasından kaynaklandığını söyleyerek, "OHAL uygulaması sürerken yarattığı belirsizliklerin düzeyine göre bir piyasa hareketi göreceğiz. Bunun illa olumsuz olması da şart değil" dedi.

Keresteci, dolar/TL'nin dün gece saatlerinde tarihi zirvesini görmesinin teknik açıdan zayıf bir duruma işaret ettiğini söyleyerek, "Ancak, birçok yatırımcının dolar/TL'de uzun pozisyonda olduğu da unutulmamalı. Gerek TCMB kaynaklı bir adım, gerekse de başka taraftan gelebilecek olumlu bir haber bu uzun pozisyonların hızla kapatılmasını beraberinde getirebilir" dedi.

Borsada yüzde 1 düşüş

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,94 düşüşle 74.196,73 puandan başladı. Dün güne yükselişle başlayarak 76.784,46 puanı gören BIST 100 endeksi, bu seviyede banka pay piyasalarında devam eden satış baskısı ile düşüşe geçmiş ve yüzde 1,67 azalışla 74.902,84 puandan kapanmıştı.

Analistler, kredi derecelendirme kuruluşu Standard&Poors'un, Türkiye'nin notunu "BB+"dan "BB"ye düşürmesinin ardından dün akşam dolar/TL'nin 3,09'u aştığını, bunun da bugün açılışta Borsa İstanbul'un satış baskısı altında kalmasına neden olduğunu dile getiriyor. Dolar/TL'nin şu dakikalarda 3,0580'e gerilediğini kaydeden analistler, teknik açıdan 3,0610'un altında kalınması durumunda düşüş eğiliminin görülebileceğini, bunun da pay piyasalarında tepki alımlarını güçlendirebileceğini belirtiyor.

ETİKETLER: S&P
http://www.yapi.com.tr/haberler/sp-ve-ohal-sonrasi-piyasalar_146676.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!