Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Jürgen Mayer H. Kimdir?




1965 doğumlu Alman mimar Jürgen Mayer H., kendi adını taşıyan J. MAYER H. disiplinlerarası mimarlık ofisinin kurucusu ve yöneticisi. 1996 yılında Berlin'de kurulan ofis; mimarlık, iletişim ve yeni teknolojilerin kesişimine odaklanıyor.

Kentsel planlama ve mimarlıktan, enstalasyon ve obje tasarımına kadar farklı ölçeklerde işler üreten Mayer, çalışmalarının arka planını; insan bedeni, teknoloji ve doğa arasındaki ilişkinin oluşturduğunu belirtiyor.

Alman mimarın son dönem projeleri arasında Ostfildern'de Belediye Binası, Karlsruhe Üniversitesi Öğrenci Merkezi ve Sevilla'da Encarnacion Meydanı düzenlemesi yer alıyor.

Stuttgart Üniversitesi, Cooper Union ve Princeton Üniversitesi'nde mimarlık eğitimini tamamlayan Mayer, Mies-Van-Der-Rohe Ödülü (2003), Emerging Architect Ödülü, Holcim Ödülü (2005), Holz21 Ödülü (2006), Reddot Tasarım Ödülü (2009) başta olmak üzere yirminin üzerinde ulusal ve uluslararası ödüle sahip.

Bugüne kadar Princeton Üniversitesi, Harvard Üniversitesi, Architectural Association (AA) Mimarlık Okulu, Kunsthochschule Berlin gibi tanınmış okullarda ders veren Mayer, halen New York'taki Columbia Üniversitesi'nde ders vermeye devam ediyor.

Belediye Binası, Ostfildern, Jürgen Mayer H.&Sebastian Finckh  Tasarımlarında dijital çağı mekâna yansıtan Mayer, çarpıcı geometrik yapılarıyla olduğu kadar, enstalasyon ve ürün tasarımlarıyla da dünya çapında tanınırlığa sahip. Mayer'in tasarımları, New York MoMA ve San Francisco MoMA'nın uluslararası koleksiyonlarına girmiş durumda.

Mayer'in ses getiren ürün tasarımlarının başında, dokulu mobilyalar, vücut ısısına göre renk değiştiren çarşaflar, esnek mozaik duvar ve döşeme kaplamaları, birbirine esrarengizce kenetlenen sayılarla bezenmiş duvar kâğıtları geliyor.

 


http://www.yapi.com.tr/haberler/strongjurgen-mayer-h-kimdir-strong_96165.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!