Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

'Sur'da Süratle İnşaata Başlanacak'

Maliye Bakanı Ağbal 'torba kanun' ile Sur'un yeniden inşa edilmesiyle ilgili düzenlemenin onanması üzerine, " Bu düzenlemeyle Bakanlar Kurulunun Sur ile ilgili riskli alan kararı üzerine, süratle inşaata başlanacak" dedi.

yapı.com.tr/AA
'Sur'da Süratle İnşaata Başlanacak'

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Diyarbakır'ın Sur ilçesinin bir an önce tekrar inşa edilmesi, tarihi ve kültürel ortamının sağlanması gerektiğine işaret ederek, "Bu düzenlemeyle Bakanlar Kurulunun Sur ile ilgili riskli alan kararı üzerine, süratla inşaata başlanacak" açıklamasını yaptı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edilen, kamuoyunda "torba tasarı" olarak bilinen, "Şanlıurfa İline İstiklal Madalyası Verilmesi ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı"nın görüşmelerinde, Diyarbakır'ın Sur ilçesinin yeniden inşasının yasal altyapısını oluşturmaya yönelik verilen önergeler tartışma yarattı.

Muhalefet, bu önergelerin son anda verilmesine karşı çıkarak, daha sonra görüşülmesini istedi.

Bakan Ağbal, Türkiye'de Sur'un dışında da riskli alanlar olduğunu anımsatarak, "Bu düzenleme doğrultusunda, Bakanlar Kurulunun Sur ile ilgili riskli alan kararı üzerine, süratle orada inşaata başlanacak." dedi.

"O bölgeyi üzmek gibi bir düşüncemiz olamaz"

Bu tasarıyla diğer riskli alanlarda nasıl bir uygulama yapılacaksa Sur'da da aynı uygulamanın yapılacağını kaydeden Ağbal, "Bizim o bölgedeki insanımızı üzmek gibi bir düşüncemiz asla olamaz. Oradaki insanlar hayatlarının normale dönmesini istiyorlar, terör örgütünün kentleri ve ülkeyi terketmesini istiyorlar, silahlarını ülke dışına çıkarmasını istiyorlar. İnsanlar bir an önce Sur'un normalleşmesini istiyor." değerlendirmesini yaptı.

Maliye Bakanı Ağbal, Sur ile ilgili projenin, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin 2012 yılında ilçeye ilişkin kabul ettiği koruma imar planı ile birebir uyumlu olduğunu kaydetti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/surda-suratle-insaata-baslanacak_144000.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!