Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

"Sur'daki Acil Kamulaştırma Kararından Endişeliyiz"

Sur’a giden CHP’liler, acil kamulaştırma kararından endişeli olduklarını açıkladı.

yapı.com.tr
"Sur'daki Acil Kamulaştırma Kararından Endişeliyiz"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, Ankara milletvekilleri Murat Emir ve Necati Yılmaz, İstanbul milletvekilleri Gülay Yedekçi ve Didem Engin ile Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Saniye Barut dün Diyarbakır’a gitti. Cumhuriyet'ten Mahmut Oral'ın haberine göre, heyet ilk olarak Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy’u ardından Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’yı ziyaret etti.

Dünya Kültür Mirası Listesi’ndeki Sur ilçesinde büyük tahribat yaşandığını vurgulayan Kışanak yasağın sürdüğü 5 mahallede ne yaşandığını taşınan hafriyat kamyonlarından bildiklerini söyledi. Anlı ise, başka bir CHP heyetinin Hakkâri’de inceleme yaptığını anımsatarak CHP’nin oluşturduğu heyetlerin zor günlerde kendilerini ziyarete gelmesinden mutlu olduklarını belirtti.

Operasyonların tamamlanmasına karşın yasağın hâlâ 5 mahallede sürdüğü tarihi Sur ilçesinin Gazi Caddesi’nde esnafı ziyaret eden CHP heyeti, Diyarbakırlılar tarafından büyük ilgi ile karşılandı. Sokağa çıkma yasağı ve ardından alınan kamulaştırma kararına tepki gösteren yurttaşlar, CHP’den konuyla daha çok ilgilenmelerini talep etti. Yurttaşlar kamulaştırma kararı sonrasında devletin kendilerine para verileceğinden söz ederken “Biz para istemiyoruz, insanca ve evlerimizde yaşamak istiyoruz” dediler.

http://www.yapi.com.tr/haberler/surdaki-acil-kamulastirma-kararindan-endiseliyiz_144217.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!