Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Suyumuz Buradan Geliyor!

İstanbul’da geçtiğimiz günlerde Sazlıdere Barajı’ndan şebekeye verilen suyun kötü kokması, dikkatleri su kaynaklarına çekti. Su seviyesi yüzde 10’lara düşen Sazlıdere Barajı çevresinde kirlilik had safhada. Uzmanlara göre, eğer su kokuyorsa, arıtma yetersiz. Geçtiğimiz cumartesi ve pazar günü bu barajdan Halkalı, Başakşehir, İkitelli, Bağcılar

Milliyet Gazetesi
Suyumuz Buradan Geliyor!

İstanbul’da geçtiğimiz günlerde Sazlıdere Barajı’ndan şebekeye verilen suyun kötü kokması, dikkatleri su kaynaklarına çekti. Su seviyesi yüzde 10’lara düşen Sazlıdere Barajı çevresinde kirlilik had safhada. Uzmanlara göre, eğer su kokuyorsa, arıtma yetersiz. Geçtiğimiz cumartesi ve pazar günü bu barajdan Halkalı, Başakşehir, İkitelli, Bağcılar bölgelerine verilen suyun kötü kokulu çıkması nedeniyle vatandaşlar İSKİ’yi şikâyet yağmuruna tutarak suyun lağım koktuğunu bildirmişti. İSKİ’den yapılan açıklamada ise yosun kokan suyun sağlık açısından bir sorun yaratmadığı açıklanmıştı.

‘Su kokmamalı’

Vatandaşları tedirgin eden bu suyun kaynağı olan ve İstanbul’un yedinci büyük barajı konumundaki Küçükçekmece’deki Sazlıdere Barajı’nın suyu her geçen gün biraz daha buharlaşıyor. Baraj göletinin büyük ölçüde kuruduğu görülürken, havza çevresinde hiçbir koruma önlemi alınmaması dikkat çekiyor. Başıboş köpeklerin dolaştığı su havzasının kıyılarındaki bataklıklar çöplerle dolu. Havza suyunun rengi de oldukça bulanık ve koyu renkte. Baraj kapaklarının bulunduğu bölümde ise herhangi bir yetkili bulunmuyor.

İstanbul Çevre Mühendisleri Odası Genel Sekreteri Hüseyin Uğur, Sazlıdere Barajı’nda kirliliğin bir süredir mevcut olduğunu belirterek, “Eğer şebekeden insanlara ulaşan su kokuluysa yeterince arıtılmamış demektir. Çünkü içme suyu arıtma tesisini kokunun giderilmesi için de kurarsınız. Belki bir günlük kullanımla risk oluşmayabilir. Ancak bu durum o suyun iyi arıtıldığını göstermez” diye konuştu.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/suyumuz-buradan-geliyor_62578.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!