Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Taksim Meydanı Projesi Tekrar Kurula Gönderildi

İBB'nin yarışma ile belirlediği Taksim Meydanı Tasarım Projesi, Gezi Parkı’nın İBB'den alınması nedeniyle ikiye bölündü. İBB, projenin sadece meydan ile ilgili bölümünü 5 Ekim'de tekrar koruma kurulunun onayına sundu. Kurul, projeyi henüz gündemine almadı.

yapi.com.tr
Taksim Meydanı Projesi Tekrar Kurula Gönderildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 2 Mart 2020'de “Taksim Kentsel Tasarım Yarışması” açtığını duyurdu. Yarışmaya 4 kıta ve 29 ülkeden, 72'si yerli, 48'i yabancı, 26'sı karma olmak üzere toplam 146 proje katıldı. 20 Eylül 2020'de kararını açıklayan jüri, 3 eseri eşdeğer oranda ödüle layık buldu. Seçilen 3 proje, halkoyuna sunuldu. 209 bin 728 oy kullanılan yarışmanın galibi 15 sıra numaralı “Taksim Kolektifi” projesi oldu. 2020 yılının kasım ayında sonucun kesinleşmesinin ardından meydanı ve Gezi Parkını kapsayan proje, onay için İBB tarafından koruma kuruluna gönderildi. Kuruldan karar beklenirken dikkat çeken bir gelişme oldu: Gezi Parkı'nın mülkiyeti İBB'den alınıp Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfı’na devredildi. İBB karara karşı dava açtı.

Sözcü’den Özlem Güvemli’nin haberine göre; İstanbul Koruma Bölge Müdürlüğü de projeyle ilgili yeni mülkiyet sahibi Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden görüş alınmasını istedi. İBB, projeyi görüşünü almak için Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne gönderdi. Şu an Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden görüş bekleniyor.

Bu sırada tasarım projesinin, hukuki süreci devam eden Gezi Parkı dışında kalan İBB mülkiyetindeki meydan bölümünün ayrı olarak kurula sunulması konusunda  görüş birliği oluştu. İBB, kazanan projenin meydan ile ilgili bölümünü ayrı olarak 5 Ekim'de koruma kuruluna tekrar gönderdi. Kurul henüz projeyi gündemine almadı.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/taksim-meydani-projesi-tekrar-kurula-gonderildi_187720.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!