Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Taksim'deki İnşaat Onları da Vurdu!

Taksim'de devam eden metro inşaatı bölgedeki restoran ve otelleri de vurdu.

yapi.com.tr
Taksim'deki İnşaat Onları da Vurdu!

Beyoğlu'nda restoran sahibi Abdullah Korun, inşaatın başlangıcından bu yana müşterilerinde yüzde 50 azalma olduğunu söyledi.

Bugün Gazetesi'nin haberine göre, özellikle yabancı müşterilerinin sayısının düştüğünü kaydeden Korun, "Bu mevsimde müşterilerimizin yüzde 50-60'ı turistlerden oluşuyor. Avrupa, ABD ve Arap ülkelerinden misafirlerimiz oluyordu.  Biz bölgedeki otellerle de beraber çalışıyoruz, onlar da bize müşteri gönderiyor. Ama otellerin de doluluk oranları düştü" dedi.

Havalimanı tarafına yöneldiler

Taksim'de bulunan bir otelin genel müdürü Ali İmdat Uçar, aralık-şubat döneminin turizm sektörü açısından durgun geçen bir dönem olduğunu hatırlattı. Bu dönemde müşterileri yoğunluğunda yüzde 10-15 düşüş yaşadıklarını kaydeden Ali İmdat Uçar şöyle konuştu:

"Daha çok bayi toplantılarını yapmak üzere farklı şehirlerden gelen yerli müşterilerde düşüş gerçekleşti. Bu müşterilerimiz daha çok havalimanına yakın otellere yöneldiler. Yabancılar zaten genelde internetten rezervasyon yaptırdığı için inşaatı görmüyor. Onlarda o kadar sıkıntı yaşanmıyor."

Proje bitince işler açılacak

Ali İmdat Uçar, inşaatın haziran ya da temmuz ayında bitmesinin öngörüldüğünü hatırlatarak, inşaat tamamlanınca kendilerine olumlu katkısının olacağını söyledi. Uçar, inşaatın otellerden çok restoranları olumsuz etkilediğini sözlerine ekledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/taksimdeki-insaat-onlari-da-vurdu_107110.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!