Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tamer Özyurt: Önümüzdeki 10 yılda Türkiye’ye 300 milyar dolarlık bir kaynak girer




Özyurtlar Şirketler Grubu Başkanı Tamer Özyurt, “Başbakanımız Tayyip Erdoğan, Arap Baharı Turu’nda büyük ilgi gördü. Araplar, Türkleri ve Türkiye’de yaşamayı seviyor; ancak mülk edinmeleri yasak. Bu sorunun biran önce çözülmesi ve mütekabiliyet (karşılık) esası aranmadan mülk edinmeleri lazım. Bu yapılırsa Türkiye’ye Arap sermayesi akar” dedi. Mülk satışının önünü açan çalışmalar hızlanırsa önümüzdeki 10 yılda Türkiye’ye 300 milyar dolarlık bir kaynağın gireceğini ifade eden Özyurt, “İnşaat sektörü 100’e yakın alt sektörü harekete geçiren bir iş kolu. Üstelik inşaat sektörü vasıfsız ve eğitimsiz insanlara da iş fırsatı yaratıyor. Sektörde satışların artmasıyla birlikte ekonomi canlanacak, işsizlik azalacak” diye konuştu.

Stratejik yerlere dikkat

Yabancılara mülk satışı yapılırken Türkiye’nin güvenliği açısından stratejik öneme sahip noktalara dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizen Özyurt, “Ancak onun dışında kalanlar yerlerde bir takım gayrimenkullerin yapılması ve yabancı alıcılara satılması o bölgenin gelişmesini sağlar. Biz Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ı bu konuda destekliyoruz. Kendisi sektörü ve sektörün sorunlarını çok iyi bilen bir kişi” açıklamasında bulundu.


http://www.yapi.com.tr/haberler/tamer-ozyurt-onumuzdeki-10-yilda-turkiyeye-300-milyar-dolarlik-bir-kaynak-girer_96753.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!