Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tamer Özyurt'un 'iki Şehir' Yorumu: Başbakan Yeni Projeler için Yer Açtı

‘İstanbul’a iki yeni şehir’ projesinin Türk ekonomisine ve gayrimenkul sektörüne olumlu katkı sağlayacağını söyleyen Özyurtlar Şirketler Grubu Başkanı Tamer Özyurt, “Arazi sıkıntısı nedeniyle konut üreticilerinin tam önü tıkanmaya başlamışken Başbakan yeni projeler için bize yer açtı. Bu proje sayesinde 1 milyonu İstanbul’un Avrupa yakasında, 1

yapi.com.tr
Tamer Özyurt'un 'iki Şehir' Yorumu: Başbakan Yeni Projeler için Yer Açtı

Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ‘İstanbul’a iki yeni şehir’ projesini değerlendiren Özyurtlar Şirketler Grubu Başkanı Tamer Özyurt, “Arazi sıkıntısı nedeniyle konut üreticilerinin tam önü tıkanmaya başlamışken Başbakan yeni projeler için bize yer açtı. Bu proje sayesinde 1 milyonu İstanbul’un Avrupa yakasında,  1 milyonu da Anadolu yakasında olmak üzere toplam 2 milyon konut yapılacak. İnsanlar ekonomik fiyatlarla konut sahibi olacak. Ekonomi canlanacak” dedi.

Kurulması planlanan iki şehirin yeri hakkında da açıklamada bulunan Tamer Özyurt, “Avrupa yakasındaki Arnavutköy’de olacak.  Arnavutköy Karadeniz’den Marmara’ya kadar uzanan büyük bir ilçe. Bunun içinde Kemerburgaz’da bulunuyor. Kemerburgaz’da bugün görevini tamamlamış maden ocakları yer alıyor. Başbakanın sözünü ettiği şehir buraya kurulacak. Konutların inşaa edilmesiyle birlikte bu bölge yeşile kavuşacak. Yaşanabilir bir alan olacak. Yeni kurulacak şehirler deprem açısından bakıldığında zemini sağlam yerler. Projelere bu yönden bakıldığında Başbakanımız deprem riskini de dağıtıyor” diye konuştu.

İstihdamı artıracak

Bir yıl içerisinde çalışmaların başlayacağı ‘İstanbul’a iki yeni şehir’ projesinin  işsizliğe çözüm olacağını ve istihdama katkı sağlayacağı belirten Özyurt şöyle devam etti:

“Kanal İstanbul projesiyle birlikte düşünüldüğünde ‘İstanbul’a iki yeni şehir’ projesi ekonomiyi canlandıracak. İnsanların ekonomik fiyatlarla konut sahibi olmasını sağlayacak. Ekonomik fiyatlarla konut yapımı konusunda uzman bir kuruluş olarak bu projeyi sonuna kadar destekliyoruz.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/tamer-ozyurtun-iki-sehir-yorumu-basbakan-yeni-projeler-icin-yer-acti_87361.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!