Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tapu Parası Almayınca Yüzde 35’i Kadınların Oldu

Kadınlara pozitif ayrımcılık yaparak inşa ettiği Star Towers’da evin tapusunu hanımların üzerine çıkaranlardan masrafları almayan RDS & Reform İnşaat, bu yıl 800 - 1000 lüks konut daha inşa edecek.

Milliyet Gazetesi
Tapu Parası Almayınca Yüzde 35’i Kadınların Oldu

Tekstil sektöründen gelerek yeni girdiği konut sektöründe 582 konutluk Star Towers projesi ile ismini duyuran RDS & Reform İnşaat, kadınlara karşı uyguladığı pozitif ayrımcılık ile dikkatleri üzerine çekiyor. Evlerin satışında tapuyu hanımların üzerine yapanlardan masrafları almayan firmanın bu uygulaması ile satılan konutların yüzde 35’inin tapusu kadınların oldu. Yaklaşık yüzde 40’ı satılan proje, 2012’nin son çeyreğinde sahiplerine teslim edilecek.

100 milyon dolarlık yatırım bedeliyle  inşaatına başlanan Star Towers’dan sonra 2011 yılında da yatırımlarına devam edecek olan RDS & Reform İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nedim Özbek, yıl içinde yine bir konut projesi planladıklarını ve 800 ile 1000 civarında lüks konut üreteceklerinin altını çizdi. Ayrıca 3 ay içerisinde İstanbul’un batısında bir AVM projesini de hayata geçirmeyi planladıklarını dile getiren Özbek, “İstanbul’un en iddialı AVM’sini yapacağımızı garanti edebilirim. Bu projeyi yabancı bir ortakla birlikteyapabiliriz. Proje henüz kesinleşmediği için bilgi veremiyorum. Ancak çok yakında detaylar ortaya çıkacak” diye konuştu.

RDS ve Reform İnşaat olarak 2010 yılında ilk gayrimenkul projesi olarak Star Towers’ın yapımına başladıklarını kaydeden Özbek, “Esenyurt’ta hayata geçirdiğimiz Star Towers projesinde bir AVM’nin yanı sıra kuaföründen spa merkezine kadar site sakinlerinin her türlü ihtiyaçlarını karşılayacak mekanlar yer alacak” dedi.

Yastık altı birikimleri konuta akacak

2010’un üçüncü çeyreğinde konut satışlarının geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 25.21 oranında daraldığını söyleyen Özbek, “Buna rağmen inşaat sektörü 2010 yılında oldukça hareketli bir yılı geride bıraktı ve konut üretiminde ciddi bir hareketlilik yaşandı. Ekonomide yaşanan istikrar ortamı ve büyüme rakamlarında gözlenen pozitif artış, yastık altındaki birikimlerin önemli bir kısmını konut yatırımlarına çekecektir” dedi.

Açıklamasında Merkez Bankası’nın 2011 başında zorunlu karşılıkları artırmasına da değinen Özbek, “Bu durum bankaların da kredi faiz oranlarını artırmasına yol açtı. Faizlerdeki artış ilk etapta olumsuz bir hava oluştursa da beklentiler 2011 yılında ekonominin daha da iyi olacağı yönünde” diye konuştu.
Bankaların faiz oranlarını artırsalar bile kampanyalarla bunu tüketicilere hissettirmeyeceklerini vurgulayan Özbek, Türk halkının her şeyden önce başını sokacak bir evi olmasını her şeyden çok istediğini kaydetti.

2011 KOBİ’lere umut olacak

Küresel krizin ardından 2010’u dünya ekonomisine paralel olarak Türkiye ekonomisi için de toparlanma yılı olduğunu söyleyen Nedim Özbek, bizim birçok ülkeye göre daha yüksek bir büyüme hızı yakaladığımızı ifade etti. 2011’in ise KOBİ’ler ve Türkiye ekonomisi için olumlu bir yıl olmasını temenni ettiklerini belirten Özbek, “Gerek istihdamdaki iyiye gidiş gerekse büyüme rakamları bakımından 2010’dan daha pozitif bir yıl bekliyoruz.” diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tapu-parasi-almayinca-yuzde-35i-kadinlarin-oldu_85714.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!