Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Tapulu Araziye İzinsiz Havuz ve Cami

İzmir’in Buca ilçesinde yaşayan Abdülcelil Tandoğan, arazisinde, DEÜ’nün izinsiz havuz; mütfülüğün ise izinsiz camii inşaatına başladığını söyledi.

yapi.com.tr
Tapulu Araziye İzinsiz Havuz ve Cami

İzmir’in Buca ilçesinde yaşayan 74 yaşındaki Abdülcelil Tandoğan, arazisine yapılan haksız işgaller sebebiyle 50 yıldır mücadele ediyor. Tandoğan’a, 1970 yılından bu yana işgal edilen 450 dönüm arazisinden 220 dönüm kaldı. Tandoğan, şimdi de Dokuz Eylül Üniversitesi’nin (DEÜ), izinsiz bir şekilde arazisine girerek 100’den fazla zeytin ağacını kestiğini iddia etti.

BirGün’den Aycan Karadağ’ın haberine göre; üniversitenin, kendi arazisinin 30 dönümlük bölümünü alarak havuz inşaatına başladığını söyleyen Tandoğan, 17 buçuk dönümlük alana ise müftülüğün izinsiz cami yapmak için inşaata başladığını öne sürdü.

Tandoğan, ilk olarak 2016 yılında, Buca’nın otoyola tek çıkışı olan Doğuş Caddesi’nde yol genişletme çalışması devam ederken, yol kenarında bulunan yaklaşık 450 dönümlük tapulu arazisinden 40 dönüm alana el konulduğunu söyledi.

Tandaoğan’ın avukatları Aybike Topçu ve Serra İskeceli, Tandoğan’ın mülkiyet hakkının hiçe sayılarak devlet eliyle hem doğa katliamı hem de mülkiyet katliamı yapıldığını ifade etti.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tapulu-araziye-izinsiz-havuz-ve-cami_180777.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!