Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Salgında Kaçak İnşaat

Çanakkale İl Genel Meclisi’nde yapımına onay verilen RES inşaatının uzun zamandır kaçak şekilde sürdürüldüğü ortaya çıktı.

yapi.com.tr
Salgında Kaçak İnşaat

Çanakkale İl Genel Meclisi’nde yapı izni verilen Saros Rüzgar Enerjisi Santrali (RES) Projesi’nin kaçak şekilde inşaatının sürdüğü ortaya çıktı. Projenin il genel meclisinde geçen pazartesi günü onaylanmasına rağmen inşaatın büyük kısmının kaçak şekilde bitirildiği belirtildi.

BirGün’den Gökay Başcan’ın haberine göre; Çanakkale’de yapılmak istenen RES projesi için imar izni, çoğunluğu CHP’li meclis üyelerinin oluşturduğu Çanakkale İl Genel Meclisi tarafından onaylandı. Daha önce iki kez reddedilen proje için, pandemi günlerinde yapılan olağanüstü meclis toplantısında, AKP ve MHP blokuna CHP üyeleri de destek verdi.

 

 

Projenin yapı izni olmadan kaçak şekilde yapılmasına ve meclis üyelerinin yapı izni vermesine tepki gösteren CHP Çanakkale İl Başkanı Metin Ümit Ural “Bu kararda bölgesel nedenler, siyasi anlayış farklılıkları ile karara farklı bakan, etkilenerek karar veren arkadaşlarımız da bizim mücadele ve yol arkadaşlarımızdır. Bu arkadaşlarımızı da bu yerlere biz getirdik. Eleştiri ve öz eleştiride bulunacaklardır.” diye konuştu.

Projeyi kaçak şekilde sürdüren şirketin, onay garantisini nereden aldığını soran Ural, sözlerini şöyle sürdürdü: “İmar izni olmayan bir yatırımcının, sanki tüm izinleri almış, yarın montaj başlayacakmış gibi yollar yaptırdığını, temeller kazdırıp, demirleri bağladığını, enerji nakil kanallarının kazılarının yapıldığını hatta orman yolu olmayan yolları dahi açtırdığını görüyoruz. Yapılan işlem yasa dışıdır. Ancak şirketin bu yasa dışı inşaat işini görmeyen başta Çanakkale Valiliği, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü, İl Özel İdaresi ve İl Genel Meclisi olmak üzere, tüm ilgili kurum, kuruluş ve kişiler de suç işlemiştir.”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/salginda-kacak-insaat_179994.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!