Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Tarihi Alanı Otopark Yaptılar!

Doğal ve tarihi sit alanı olan Kandilli İskele Meydanı, sahildeki balık lokantasının talebi üzerine İSPARK tarafından otoparka dönüştürüldü.

yapi.com.tr
Tarihi Alanı Otopark Yaptılar!

Doğal ve tarihi sit alanı olan Kandilli İskele Meydanı, sahildeki balık lokantasının talebi üzerine İSPARK tarafından otoparka dönüştürüldü. Sabah'ın haberine göre, şikayet üzerine tarihi iskelenin otopark olarak kullanımının durdurulmasına karar verildi. Kandilli Mahallesi'nde yaşanan otopark kavgası iddiaya göre şöyle gelişti. Boğaziçi Doğal ve Tarihi Sit Alanı kapsamında bulunan Kandilli İskele Meydanı, zaman içinde sahildeki restoran ve kafeteryalar tarafından otopark olarak kullanılmaya başladı. 1751 yılında inşa edilen 1. Mahmut Camisi ve Sultan Mahmut Çeşmesi'nin bulunduğu meydana, araçların park etmesi nedeniyle mahalleli giremez oldu. Bu durumun önüne geçmek isteyen Kandilli Derneği, alanın İSPARK tarafından sahildeki balıkçıya 6 araçlık kira ile tahsis edildiğini öğrendi. Bunun üzerine dernek, Üsküdar Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunarak tarihi alanın otopark olarak kullanımının durdurulmasını istedi.

Örnek karar

Şikayeti inceleyen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı İstanbul 2 Numaralı Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu, iskelenin otopark olarak kullanımının durdurulmasına karar verdi. 

ETİKETLER: Kandilli
http://www.yapi.com.tr/haberler/tarihi-alani-otopark-yaptilar_108430.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!