Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Yıkılan Binaların Arsaları Otopark Oldu

İzmit'te kent içi trafik ve otopark sıkıntısına çözüm bulunamazken, çeşitli nedenlerle boşalan alanlar alanlar otoparka dönüşüyor.

yapi.com.tr
Yıkılan Binaların Arsaları Otopark Oldu

DHA'nın haberine göre, İzmit'te kent içi trafik ve otopark sıkıntısına çözüm bulunamazken, çeşitli nedenlerle boşalan alanlar alanlar otoparka dönüşüyor. Son olarak D-100 kenarında bulunan ve depremde hasar almasına rağmen birkaç ay önce yıktırılan Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş.'ye (SEDAŞ) ait bina ile şehir merkezinde bulunan askeri lojmanların bulunduğu alanlar otoparka çevrildi.

Kişi başına düşen gelir ve sanayisiyle Türkiye'nin en zengin ili olmasına karşılık yüzölçümü olarak Türkiye'nin en küçük illerinden Kocaeli'de, başta Merkez ilçe İzmit olmak üzere hemen hemen tüm ilçelerde otopark sorunu başladı. İzmit'te belediyenin ihale ile yol kenarlarını bir firmaya kiralaması ve 1 saate kadar partk ücretinin 4 lira olmasına rağmen yine de park yeri bulunamıyor.

Adliye binası karşısında D-100 Karayolu kenarında bulunan ve depremde hasar gören, eğik konumdaki SEDAŞ'a ait bina ile Şahabettin Bilgisi Caddesi'nde D-100'e cepheli askeri lojman binaları, geçen iğimiz aylarda yıkıldı. Bu iki binanın yıkımından sonra, boşalan bu iki büyük alan da biranda otoparka dönüştü. Kentte ciddi bir otopark sorunu olduğunu belirten özel bir firmada İnsan Kaynakları Danışmanı Hakan Kaya, "Binalar yıkılınca araç sahipleri bu alanları otopark olarak kullanılmaya başladı. Kentte ciddi bir otopark sorunu var. 15 dakika aracınızı bıraktığınızda 4 TL alanıyor. 1 saat geçince ücret ikiye katlanıyor" dedi.

İzmit te trafik sorununun son 5 yılda artığını söyleyen Bilgisayar mühendisi Hasan Aksoy de park alanlarının genişlemesi yetkililerin biran önce soruna çözüm bulması gerektiğini söyledi.

ETİKETLER: İzmit
http://www.yapi.com.tr/haberler/yikilan-binalarin-arsalari-otopark-oldu_113516.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!