Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tarihi Ayasofya Müzesi'nin Çevre Düzenlemesi Projesi Anıtlar Kurulu'ndan Geçti

Trabzon Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Trabzon Belediyesi ile TOKİ'nin ortaklaşa yaptıkları Ayasofya Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında hazırlanan 'Ayasofya Müzesi'nin Etrafının Çevre Düzenlemesi Projesi'nin Anıtlar Kurulu'nun onayından geçtiği belirtildi.

yapi.com.tr / AA
Tarihi Ayasofya Müzesi'nin Çevre Düzenlemesi Projesi Anıtlar Kurulu'ndan Geçti

Müze çevresindeki rekreasyon düzenlemesinin yapım ihalesi hazırlıklarının devam ettiği anlatılan açıklamada, müze çevresindeki 44 binadan 35'inin yıkılıp hak sahiplerine 35 milyon lira ödendiği kaydedildi.
    
Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, kentin önemli tarihi mekanlarından olan Ayasofya Müzesi'nin etrafını çarpık kentleşmeden kurtarmak için başlattıkları Ayasofya Kentsel Dönüşüm Projesi'nde kamulaştırma ve yıkım çalışmalarının büyük oranda tamamlandığını anlattı. Gümrükçüoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
    
''Hazırlanan rekreasyon projesi Anıtlar Kurulu'ndan geçti. Yapım ihalesi hazırlıkları devam ediyor. Kentsel Dönüşüm Projesi yapım çalışmaları bitirildiğinde müze etrafı adeta bir seyir balkonu olarak yerli ve yabancı turistlerin hizmetine sunulacak.''

http://www.yapi.com.tr/haberler/tarihi-ayasofya-muzesinin-cevre-duzenlemesi-projesi-anitlar-kurulundan-gecti_100775.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!