Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

680 Dükkanlık Çarşı Nasıl Yandı?

Ankara'da dün gece içinde 680 dükkan bulunan çarşı tamamen yandı. Yangında ölen ya da yaralanan yok, ama dükkanlarla içindeki ürünler kullanılamaz hale geldi.

yapi.com.tr
680 Dükkanlık Çarşı Nasıl Yandı?

Altındağ ilçesindeki Yunus Emre Halk Çarşısı’nda henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Halk arasında rus pazarı olarak da bilinen çarşıdaki yangın, itfaiye ekiplerinin yaklaşık 5 saat süren çalışması sonucu söndürüldü ama geriye bir şey kalmadı.

NTVMSNBC'nin haberine göre, 52 araç ve 126 personelle müdahale edilen ve 2 itfaiyecinin hastaneye kaldırılmasına neden olan yangın, kısa sürede çarşının tamamını sardı. Çarşının çatısının çökmesi ve ufak çapta meydana gelen patlamalar nedeniyle yangına müdahale etmekte zorlanıldı. İtfaiye ekipleri seferber oldu ancak çatının çökmesi ve zaman zaman meydana gelen patlamalar nedeniyle müdahale zor oldu.

Çarşının içine girmeye çalışan esnaf ile polis ekipleri arasında zaman zaman tartışmalar yaşandı. Bazı esnaf da yangını gözyaşları içinde izledi.

Benzin istasyonu tahliye edildi

Çarşının yakınında bulunan birer benzin ve LPG istasyonlarındaki çalışanlar tahliye edildi, olası bir yangına karşı ticari faaliyeti durdurulan iki istasyona itfaiye ekipleri tarafından köpük sıkıldı. Mahallenin elektrikleri önlem amacıyla kesilirken, bazı oteller de boşaltıldı.

Sabotaj şüphesi

Yunus Emre Halk Çarşısı bekçisi Davut Yılmaz, ''Patlama sesi duydum. Yandaki benzinlik patladı sandım, baktım bizim burası yanıyor. İtfaiyeye haber verdik. Kendi imkanlarımızla söndürmeye çalıştık ama başaramadık'' dedi.

Altındağ Belediyesi Yunus Emre Halk Çarşısı Dernek Başkanı Özal Balkalı da çarşıda 680 dükkan olduğunu, yangının sabotaj olabileceğini öne sürdü.

http://www.yapi.com.tr/haberler/680-dukkanlik-carsi-nasil-yandi_105377.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!