Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Tarihi Mağaralar İş Hanı Projesi için Tahrip Edildi

Ürgüp Belediyesi, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Ürgüp'teki mağara evlerini iş yeri projesi için tahrip etti.

yapi.com.tr
Tarihi Mağaralar İş Hanı Projesi için Tahrip Edildi

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde AKP'li Ürgüp Belediyesi tarafından başlatılan iş hanı projesi ‘pes’ dedirtti. Belediye ilçe merkezindeki Cumhuriyet Meydanı'nda yaklaşık 5 iş yerinin yapılacağı alana iş makineleriyle girerek tarihi mağaraları tahrip etti.

Sözcü’den Müslüm Evci’nin haberine göre; 1. derece sit alanı da olan koruma altındaki tarihi bölgede belediyenin çalışmalarına tepki gösteren CHP Nevşehir İl Başkanı Kamil Gülmez, bölgenin daha öncesinde riskli bölge ilan edildiğini ancak, iş hanı projesine başlanacağı için riskli alandan çıkartıldığını söyledi.

AKP'li belediye meclisi tarafından kararın alındığına dikkati çeken Gülmez şunları söyledi: “Dükkan yapımına başlanan yer daha önce afet alanı ilan edilmişti. 1. Derece Sit alanındaki Ürgüp ilçemizin merkezi Temenni Tepesi’nin hemen altındaki alanda iş makineleriyle kayalar tıraşlanarak iş yeri yapımına başlandı. 30 Kasım tarihinde inşaatına başlanan alan önce afet alanından çıkarıldıktan sonra Kapadokya Alan Başkanlığı’nın ve belediye meclisinin onayıyla iş yeri yapımına karar verildi. Meclis toplantısında MHP ve İYİ Parti’li meclis üyelerimizin tarih katliamına ret oyu vermesine rağmen karar meclisten geçti.”

Bölgenin Kapadokya Alan Yönetimi'nin insafına bırakılamayacağını söyleyen Gülmez, “Alan Yönetimi Başkanlığı’nın görevi Kapadokya bölgesinin doğal yapısını korumaktır. Ancak yandaşlara yasa ya da yönetmelik uygulanmamaktadır. Alan yönetimi Nevşehir'i, Ürgüp'ü, Göreme'yi ve Uçhisar'ı talan etmektedir.” dedi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tarihi-magaralar-is-hani-projesi-icin-tahrip-edildi_188339.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!