Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tarihi Yetimhane Doğa Vakfı Olacak!

Büyükada’daki tarihi Rum Yetimhanesi’nin dinlerarası diyalog merkezi ve çevre vakfı olarak hizmet vermesi için restore edileceği belirtildi.

yapi.com.tr
Tarihi Yetimhane Doğa Vakfı Olacak!

Fener-Rum Patrikhanesi Ruhani Lideri Patrik Bartholomeos'a geçtiğimiz günlerde Boğaziçi Üniversitesi tarafından çevre konularındaki duyarlılığı ve çalışmaları nedeniyle fahri doktora unvanı verildi. Vatan'dan Mert İnan'ın haberine göre Fener Rum Patrikhanesi Basın Sözcüsü Peder Dositheos Anağnostopulos konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

"Büyükada Rum Yetimhanesi için düşünülen iki proje var. 2009 yılında Başbakan Erdoğan, Büyükada'da tüm dinlerin temsilcilerine öğle yemeği vermiş, Patrik Hazretleri'ne Rum Yetimhanesi'ni görmek istediğini söylemişti. Patriğin yanında bulunuyordum. Heyetle birlikte binaya gittik ama gezemedik. Çünkü tarihi yetimhane harabe halinde. İçine girmek çok tehlikeli. Patrik Hazretleri Başbakan'a Büyükada'da bulunan ve Avrupa'nın en eski, ihtişamlı ahşap yapası olarak kabul edilen Rum Yetimhanesi bünyesinde çevre vakfı ve dinlerarası diyalog merkezi kurmayı amaçladıklarını söyledi. Bu iki proje için 2010 yılında çalışma başlattık. Restorasyon için 50 milyon liralık bir bütçe gerektiği telaffuz ediliyor. Yurt içi ve yurt dışından varlıklı insanlar konuyla ilgili bilgilendirildi. Yetimhanenin sadece Ortodoks âlemi için değil tüm insanlık adına kullanılması isteniyor."

http://www.yapi.com.tr/haberler/tarihi-yetimhane-doga-vakfi-olacak_116362.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!