Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Büyükada'da SİT Krizi

Dünyanın ve Türkiye'nin en romantik otelleri arasında gösterilen Büyükada'daki Aya Nikola Butik Pansiyon, içinde yapılan inşaat nedeniyle Adalar Belediyesi'nce mühürlendi. Dolandırıldığını öne süren otel sahibi Aysel Buluç, sikâyetçi oldu.

yapı.com.tr
Büyükada'da SİT Krizi

Hürriyet'ten Aziz Özen'in haberine göre, Büyükada'daki Aya Nikola Butik Pansiyon, 2004 yılında Aysel Buluç tarafından sadece restoran ve 1 odayla hizmete girdi. 2006'da pansiyondaki oda sayısı 11'e çıktı. Ancak Sit alanındaki pansiyon, geçen haziranda mutfağındaki tadilat nedeniyle Adalar Belediyesi'nce mühürlendi. Dolandırıldığı iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunan Aysel Buluç, şu iddialarda bulundu:

'Danışman odaya yerleşti'

"Pansiyon 2008'de, odaların yarım metre yüksekliğinden dolayı mühürlendi. Ben mührü söküp tekrar faaliyete başladım. 2009'da CHP'li yönetim geldi. Bir yıl sonra belediyeden aradılar. Danışman olduğunu söyleyen kişi, "Aysel Hanım, başkan danışmanı Raffi Hermon Araks'ın kalacak yeri yok. Orada kalabilir mi?" deyince ben de, "Tabii ki" dedim ve Araks otele yerleşti. Aralıklarla 6-7 ay otelde kaldı. Kaldığı dönemde beni Muzaffer Ergöz diye biri ile tanıştırdı. Ergöz, 'Buraya turizm belgesi alalım' gibi şeyler söyleyip benden önce 20 bin lira istedi. Param olmadığını söyledim. Daha sonra bana Turizm Bakanlığı'ndan özel belge alacağını söyledi ve benden restoran ruhsatımla beraber 5 bin lira para istedi. Ruhsat ile birlikte 5 bin lirayı götürüp kendisine verdim."

'Golf arabası aldırdılar'

"Muzaffer Ergöz, 'Ertuğrul Günay'dan (Eski Kültür Ve Turizm Bakanı) izin aldım' diyerek 25 bin TL'lik bir golf arabası da aldırdı. Birkaç gün sonra belediye başkan yardımcısı Mürsel Ayrancı beni aradı ve 'Aysel Hanım o arabayı getirip belediyeye teslim edin' dedi. Ben de, 'Biz arabanın parasını verdik. Bakan Bey'den alınan izin belgesini belediyeye sunduk' dedim. Bana, 'Hiçbir iznin yok. Derhal o arabayı getir, bize ver' dedi. Daha sonra zabıta gelip arabayı otelden aldı."

'Kadınlar destek olsun'

Aya Nikola koyunda bir ben varım. Esas maksatları burayı inşaata açmak. Beni buradan kovmak için her şeyi planlı yaptılar. Burayı tırnaklarımla kazıyarak yaptım. Kadın dernekleri bana destek olsun. "

Belediye: Büyük suç

Adalar Belediyesi yetkilileri konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: "Orası hem ruhsatsız çalışmadan, hem de ruhsatsız bina yıkımından devamlı mühürlendiği için sürekli mühür fekkinde bulundular. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü de olaya müdahil oldu. Şimdi olay yargıya taşındı. Biz, mühür fekkinden dolayı Cumhuriyet Savcılığı'na şikâyette bulunduk. Şu an olay yargıda. İşledikleri suç büyük. Sit alanında bina yıktılar ve yeni bina yapımına başladılar. Sadece orası değil, bu şekilde davranan herkes hakkında suç duyurusunda bulunduk. Sit alanı olduğu ve koruma amaçlı uygulama imar planı olmadığı için eski eserler hariç diğer yapıların hiç birine izin veremiyoruz."

ETİKETLER: Büyükada SİT
http://www.yapi.com.tr/haberler/buyukadada-sit-krizi_115540.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!